Úvod Zariadenia 10 GB RAM v smartfóne? Vraj sme neboli ďaleko

10 GB RAM v smartfóne? Vraj sme neboli ďaleko

4

Asus začiatkom minulého týždňa predstavil jeden z najšialenejších smartfónov, aké sme mali možnosť vidieť. Telefón spadá do radu zariadení ROG, teda Republic of Gamers. Ako už názov napovedá, smartfón je určený pre milovníkov hier.

Asus ROG Phone je priamou konkurenciou pre zariadenia ako Razer Phone či Xiaomi Black Shark. Disponuje extravagantným dizajnom, má šialené špecifikácie a vylepšené chladenie, ktoré telefón drží v teplotnej norme.

asus rog phone
Asus ROG Phone

Najnovšie informácie však naznačujú, že Asus chcel zájsť ešte o krôčik ďalej.  Informátor Roland Quandt, ktorý sa mýli len málokedy, totiž tvrdí, že Asus mal experimentovať s konfiguráciou, ktorá by Asus ROG Phone dopriala až 10 GB operačnej pamäte RAM. Jediným dôvodom, prečo takáto výbava nevyšla, bol nedostatok miesta. Tak veľa RAM sa do konštrukcie jednoducho nezmestilo.

Desať giga je však celkom prehnaná kapacita, ktorou disponuje len málo domácich počítačov, tobôž notebookov. Cieľom Asus bolo pravdepodobne zabezpečenie marketingového materiálu, poprípade odolaniu budúcoročných trendov.

ASUS Rog Phone
Asus ROG Phone

Pre rok 2018 mu to však nebolo súdené. Sme si však istí, že ak sa ROG Phone osvedčí, s nástupom nových technológií uvidíme aj šialenejšie modely.