Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 8 dostane podporu pre Quick Charge 4.0+

Xiaomi Mi 8 dostane podporu pre Quick Charge 4.0+

Ďalšia časť zo skladačky.

0

Netrpezlivo očakávaná vlajková loď Xiaomi Mi 8 nám opäť odhalila ďalšiu časť svojej výbavy. Nedávno sme sa dozvedeli o biometrickom snímači v displeji, potom prišiel rad na výrez aj technické špecifikácie a teraz bude reč o ďalšej veľmi užitočnej technológii. 

Hovoríme o užitočnej technológii, pretože ide o Quick Charge, špeciálne technologické riešenie spoločnosti Qualcomm, ktoré podľa uniknutého dokumentu ponúkne aj avizovaný high-end smartfón Xiaomi Mi 8. Podstatné tu ale je to, že pôjde o najpokročilejšiu verziu pod označením 4.0+, čo pre používateľa znamená nižšiu teplotu, rýchlejšie dopĺňanie elektrickej energie či lepšiu energetickú efektivitu, píše GizmoChina.

Ak to premietneme do konkrétnych čísiel, tak QC 4.0+ v porovnaní s predchádzajúcou generáciou technológie Quick Charge 4.0 sľubuje až o 3 stupne chladnejší proces, o 15 percent vyššiu rýchlosť a až o 30 percent vyššiu efektivitu nabíjania.

Už čoskoro

Ako nám len nedávno prezradila pozvánka pre čínske médiá, nový Xiaomi Mi 8 nám predstavia už o pár dní. Veľké mediálne podujatie čínskeho jabĺčka je totiž naplánované na posledný deň v tomto mesiaci, čiže na 31. máj.

Medzi očakávaniam od hardvérovej výbavy figuruje čipset Snapdragon 845, 6 GB operačná pamäť RAM, veľký, až 6,2-palcový LCD panel alebo 3 300 mAh batéria s vyššie spomínanou podporou pre rýchle nabíjanie Quick Charge 4.0+. Duálny fotoaparát na zadnej strane by mal zase ponúknuť clonu f/1.7, takže sa môžeme tešiť na kvalitné zábery i z prostredia so zlými svetelnými podmienkami.