Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má dôvod na radosť: Je z neho 4. najväčší výrobca smartfónov!

Xiaomi má dôvod na radosť: Je z neho 4. najväčší výrobca smartfónov!

0
xiaomi mi A1

Obľúbený čínsky výrobca, Xiaomi, má poriadny dôvod na oslavu. Vďaka silným predajom v prvom štvrťroku 2018 sa vyšvihol na 4. miesto v rebríčku najväčších výrobcov smartfónov. Podarilo sa mu to po prekonaní čínskeho rivala, spoločnosti OPPO, ktorá spadá pod firmu BKK.

Informácie pochádzajú od analytickej firmy Strategy Analytics, ktorá pravidelne informuje o vývoji na scéne výrobcov smartfónov. Prvú priečku už tradične obsadil Samsung, druhú zas Apple. Zaujímavé však je, že trh so smartfónmi sa oproti minulému ruku zmenšil, a to presne o 2,2 %.

Najväčší stále Samsung

Najväčší výrobca, Samsung, dokázal predať celkom 78,2 miliónov telefónov, čo mu zabezpečilo 22,6 % podiel na trhu. Apple sa s 52,2 miliónmi zariadení zaradil na druhú priečku (15,1 % podiel). Zaujímavé je aj tretie miesto. Čínsky Huawei, ktorý má ambície predbehnúť Apple a neskôr aj Samsung, dodal celkom 39,3 miliónov zariadení, čo mu zabezpečilo 11,2 % podiel na trhu.

Veľkým skokanom tu je však Xiaomi, ktoré oslavuje mimoriadne úspešný štvrťrok, vďaka čomu sa zaradilo na 4. priečku. Čínska firma tak predbehla Oppo a z TOP 5 vyradila stálicu – Vivo.

Obrovský medziročný nárast

Medziročný rozdiel v dodaných zariadeniach je obrovský. Xiaomi v prvom štvrťroku 2017 dodalo len 12,6 milióna zariadení, v rovnaký čas tohto roku už išlo o 28,3 milióna zariadení. Firma si tento rok zaumienila, že do konca roka predá 100 miliónov zariadení, čo sa jej zatiaľ darí napĺňať.