Úvod Aplikácie Toto neprehliadni: Perfektný widget s počasím a kalendárom!

Toto neprehliadni: Perfektný widget s počasím a kalendárom!

0
Foto: Marek Urban, TECHBYTE.

Užívatelia, ktorým záleží na perfektne prispôsobenej domácej obrazovke svojho smartfónu, si určite všimli minimalistický a praktický widget smartfónov Google Pixel 2. Widget sa nazýva At a glance a až doteraz bol výhradnou súčasťou referenčných vlajkových smartfónov Google.

Tento widget sa však môže vynímať aj na obrazovke vášho smartfónu, pričom nemusíte vlastniť jeden z modelov Google Pixel 2. Widget je dokonca k dispozícii priamou oficiálnou cestou, aj keď existuje ešte jeden spôsob, ako sa k nemu dostať.

Google widget At a glance sprístupnil množstvu užívateľov prostredníctvom hlavnej aplikácie Google, presnejšie prostredníctvom jej aktualizovanej beta verzie. Túto aplikáciu má každý smartfón s OS Android.

At a glance

Ak chcete widget používať, musíte sa zaregistrovať ako beta tester aplikácie Google a následne nainštalovať jej aktualizáciu. Je to otázka iba niekoľkých málo krokov a nájdete ju v obchode Play na tejto adrese.

Widget sa vám zobrazí štandardne v menu po tom, ako na obrazovke podržíte prst. Widget je kompatibilný so zariadeniami, ktoré bežia pod OS Android 7.0 Nougat a vyšším.

Druhý spôsob

Ak sa nechcete púšťať do beta verzie aplikácie Google, funkčnú kópiu tohto widgetu ponúka kvalitná aplikácia počasia Today Weather. Appka ponúka celkovo až 16 rôznorodých mini aplikácií pre domácu obrazovku.

widget

Medzi nim figuruje aj widget vzhľadom totožný s At a glance. Aktuálny deň, mesiac a počasie aj s ikonou stavu zobrazuje spoľahlivo a bez problémov. Počasie Today Weather Google zaradil do rebríčka najlepších aplikácií roka 2017. O jej kvalite tak nemusíte mať pochybnosti. Nájdete ju v obchode Play v tomto odkaze.