Úvod Výrobcovia Lenovo Smartfón s neuveriteľnou výdržou na jedno nabitie? Lenovo Z5 sľubuje až 45...

Smartfón s neuveriteľnou výdržou na jedno nabitie? Lenovo Z5 sľubuje až 45 dní!

Síce v pohotovostnom režime, ale aj tak. Taký výsledok mu môže každý iba závidieť.

2

Čínsky gigant má so svojou nadchádzajúcou vlajkovou loďou Z5 celkom veľké plány. Naznačili nám to azda všetky doterajšie odhalenia, za ktorým stojí CEO spoločnosti Lenovo. To najnovšie nám prezradilo, čo asi tak môžeme očakávať od batérie.

Po dizajne takmer bez rámikov okolo displeja alebo záberoch z hlavného fotoaparátu tak prišila rad aj na výdrž. Avizovaný kúsok Lenovo Z5 zvládne byť podľa informácií priamo od Changa Chenga zapnutý a pripravený na používanie približne 45 dní. Samozrejme, bez toho, aby sme s ním čokoľvek robili, čiže sa tu bavíme o takzvanom pohotovostnom režime.

Tak či tak však ide o doslova perfektnú výdrž akumulátora, pretože tak skvelý výsledok momentálne nedokáže dosiahnuť a ponúknuť snáď ani jeden súčasný high-end smartfón na pultoch obchodov. Ako spomína web GSMArena, niečo také musel výrobca spotrebnej elektroniky dosiahnuť iba prostredníctvom sofistikovanej softvérovej optimalizácie, v rámci ktorej zapojil do procesu i kapacity čoraz populárnejšej umelej inteligencie.

Veľmi podobný krok navyše zvolil aj sám internetový gigant, pretože nový Android P ponúka podobnú vymoženosť už vo svojom základe. Zatiaľ ale nedokážeme presne povedať, ako veľmi vie smartfónu pomôcť so šetrením elektrickej energie.