Úvod Aplikácie Šéf WhatsApp nečakane končí: Z vlastnej firmy ho vyhnal Zuckerberg!

Šéf WhatsApp nečakane končí: Z vlastnej firmy ho vyhnal Zuckerberg!

4

Jan Koum, šéf jednej z najobľúbenejších komunikačných služieb, WhatsApp, má čoskoro opustiť spoločnosť, ktorú v roku 2014 predal Facebooku za 19 miliárd dolárov. Rozhodnutie odísť má vyplývať z rozdielnych názorov Kouma a Facebooku.

Jan Koum si totiž myslí, že šifrovanie, vďaka ktorému je komunikácia v aplikácii bezpečná by sa meniť nemalo. Facebook je opačného názoru. Šifrovanie chce oslabiť natoľko, aby vedel z konverzácií vytiahnuť informácie, ktoré by neskôr mohol použiť pre predávanie reklamy.

„Nastal čas posunúť sa ďalej“

Odkedy sme s Brianom Actonom založili WhatsApp ubehla už takmer celá dekáda. Bola to úžasná cesta s úžasnými ľuďmi. Pre mňa však nastal čas posunúť sa ďalej. Mal som to šťastie, že som pracoval s malým tímom, ktorý dokázal vytvoriť a spravovať aplikáciu, ktorú používa tak obrovský počet ľudí po celom svete.

Na správu Kouma zareagoval ako Mark Zuckerberg, tak aj prevádzková riaditeľka sociálnej siete, Sheryl Sandberg. Obaja mu poďakovali za dobre odvedenú ťažkú prácu a Zuckerberg dokonca na príspevku zanechal smutného emotikona.

Daj nám v diskusii vedieť. Ovplyvní oslabenie šifrovania WhatsAppu tvoje preferencie vo využívaní tejto aplikácie? V prípade ak je pre teba šifrovanie extrémne dôležité, vyskúšať môžeš Telegram, ktorý nedávno ruská vláda zablokovala práve kvôli tomu, že so šifrovaním nechceli poľaviť.