Úvod Výrobcovia Samsung Samsung dvíha latku: Do roku 2022 budú mať 3nm čipy!

Samsung dvíha latku: Do roku 2022 budú mať 3nm čipy!

0
snapdragon 845

Samsung patrí k technologickým špičkám nielen na poli so smartfónmi, ale aj na poli s čipsetmi. Jeho inžinieri dokážu navrhnúť procesory a grafické čipy na najvyššej možnej úrovni, o čom svedčia aj novinky predstavené na každoročnom Foundry Forum.

Samsung má naplánovaných hneď niekoľko zaujímavých noviniek. Medzi nimi je aj 7 nm procesor určený pre rok 2019 vyrobený Extreme Ultra Violet litografiou, ktorá má priniesť podstatný krok vpred čo sa výkonu a spotreby týka.

Na pláne sú však aj čipsety vyrobené 5 nm výrobnou technológiou s extrémne nízkou energetickou náročnosťou a neskôr aj 4 nm čipsety vyrobené aktuálnym FinFET procesom. Oba čipsety by sa mali objaviť v rokoch 2019 až 2020.

Galaxy S10 príde so 7 nm Snapdragon 855

Čo sa konkrétnych zariadení týka, budúcoročný Samsung Galaxy S10 by mal poháňať procesor Snapdragon 855 vyrobený 7 nm výrobným procesom.

K výraznému posunu vpred má dôjsť v roku 2022, keď má Samsung nasadiť GAA (Gate all-around) architektúru MBCFET (multi-bridge-channel FET). Touto technológiou vyrobí 3 nm čipsety, ktoré budú menšie, opäť o čosi výkonnejšie a energeticky efektívnejšie.