Úvod Výrobcovia Oukitel Oukitel bez hanby potvrdil, že jeho novinka je kópiou iPhone X. Stáť...

Oukitel bez hanby potvrdil, že jeho novinka je kópiou iPhone X. Stáť nebude ani 100 eur

Jeden z najlacnejších telefónov s výrezom v displeji.

0

Oukitel je šikovná spoločnosť, ktorá skúša zaujať rôznymi spôsobmi. Ich zariadenia sa preslávili hlavne vďaka obrovskej batérii a odolnej konštrukcii. Výrobca však skúša rozšíriť svoje portfólio aj o bežnejšie zariadenia, ktoré budú zaujímavé pre viac ľudí. Jedným z takých má byť aj Oukitel U19.

Možno si ešte spomínate, že Oukitel vo februári ako prvý ukázal prvú „kópiu iPhone“. Telefón sa volal Oukitel U18, ponúkal veľkú batériu, výrez v displeji a veľa šikovných funkcií. Teraz pripravuje jeho pokračovanie, ktoré bude ponúkať mnohé z týchto funkcií za ešte nižšiu cenu. Tá nemá prekračovať hranicu 100 eur.

Oukitel U19 má podobne ako iPhone X ponúknuť 5,85-palcový displej s výrezom. V rohoch displeja bude zariadenie zobrazovať čas, stav batérie, informácie o SIM kartách či pripojení k sieti. Displej na U19 disponuje pomerom strán 18:9 a rozlíšením 1 512 x 720. Ide teda o HD+ rozlíšenie, ktoré je pri zariadeniach s tak nízkou cenou štandardom. Na zadnej strane prekrytej sklom nechýba ani snímač odtlačkov prstov, vďaka ktorému sa dá zariadenie odomknúť rýchlo, pohodlne a hlavne prirodzene.

Oukitel U19 bude poháňať štvorjadrový procesor MediaTek MT6739, 2 GB operačnej pamäte RAM16 GB úložisko. Čo sa batérie týka, výrobcovi sa do telefónu podarilo vtesnať 3 600 mAh batériu, ktorá by mala bohato vystačiť na jeden, aj náročnejší deň.

Zariadenie by sa na trh malo dostať koncom mája s predinštalovaným Android 8.1 Oreo.