Úvod OnePlus OnePlus 6 OnePlus 6 bude chýbať základná funkcia: Firma ju náhle odstránila!

OnePlus 6 bude chýbať základná funkcia: Firma ju náhle odstránila!

3

OnePlus 6 bol predstavený len nedávno. Nová vlajková loď značky očakávane zbiera pozitívne ohlasy, za čím môžeme vidieť vysokú hodnotu za vynaložené prostriedky. Kompromisy ale existujú a jedným z nich je funkcia neustále zapnutého displeja.

Užívatelia komunitného fóra Reddit poukázali na fakt, že funkcia Always On Display v systéme prítomná je, no nie je aktívna. Softvérová aktualizácia, ktorá sa objavila krátko po oficiálnom predstavení, túto funkciu nadobro odstránila.

Always On Display je vďačným užívateľským prostriedkom. Na uzamknutej obrazovke môžete vidieť aktuálny čas, dátum, agendu z kalendára, upozornenia z aplikácií či aktuálne informácie o počasí.

Takouto funkciou disponujú vlajkové lode Samsung, LG, Google Pixel či smartfóny Motorola v podaní funkcie Moto Display. Displej, ktorý takmer neustále niečo zobrazuje, potrebuje energiu. V prípade OLED obrazoviek je ale spotreba minimálna.

oneplus 6
FOTO: Recombu/YouTube

Aj nízka energetická náročnosť však bola pre tvorcov modelu OnePlus 6 prekážkou. Neoficiálne informácie, ktoré smerovali k obavám o výdrž batérie, neskôr potvrdila oficiálna nóta technickej podpory výrobcu.

Ak chceli v OnePlus vyťažiť zo zariadenia maximum, aj nejaké to spotrebované percento z kapacity batérie nazvyš mohlo byť skutočne prekážkou. OnePlus 6 je totižto vybavený 3300 mAh batériou, veľkým displejom a výkonnými komponentami, čo na rekordnú výdrž na jedno nabitie nevyzerá.

oneplus 6
FOTO: PhoneArena

Podľa štandardizovaného merania serveru PhoneArena vydrží OnePlus 6 na jedno nabitie skutočne kratšie ako predchodcovia OnePlus 5 a OnePlus 5T. Výdrž je však stále viac ako len dobrá.

Dobrú, aj keď okresanejšiu náhradu za túto funkciu ponúka tzv. ambientné zobrazenie, ktoré je súčasťou OS Android a teda väčšiny dnešných smartfónov. Na displeji sa zobrazí čas a dátum pri uchopení zariadenia alebo pri prijímaní hovoru. Ambientné zobrazenie sa tiež môže aktivovať pri doručení upozornenia.

oneplus 6
FOTO: Recombu/YouTube

Ak si OnePlus 6 plánujete kúpiť, stačí vojsť do nastavení, navštíviť položku Obrazovka a zvoliť možnosti ambientného zobrazenia.