Úvod Zariadenia Pozri si obrnený Ulefone Armor X na oficiálnom hands on videu

Pozri si obrnený Ulefone Armor X na oficiálnom hands on videu

0
ulefone armor X
Ulefone Armor X

Ulefone Armor X je pomerne novým zástupcom nižšej triedy smartfónov, ktorý je však zameraný na silnú odolnosť. Už napohľad obrnené telo odolá vode, prachu a nárazom, čo ocenia menej šikovní jedinci alebo užívatelia pohybujúci sa teréne.

Výrobca Ulefone Armor X prezentuje na videu, ktoré zverejnil len pred dvoma dňami. Tabuľku s parametrami a pár snímkov tak konečne doplnilo aj video. Aj v nižšej triede zariadení už natrafíte na obrazovku s pomerom strán 18:9.

V tomto prípade ide 5,5″ LCD panel s kompromisnejším HD+ rozlíšením. Certifikácia IP68 a zvýšená odolnosť dovoľuje smartfón ponoriť do 1,5 metra hlbokej vody po dobu 60 minút. Čo sa týka konštrukcie, podľa výrobcu prežije pád na tvrdú podložku z výšky 1,2 metra.

Je fajn, že aj v cenovo dostupnom zariadení sa nachádza posledná dostupná verzia operačného systému Android známa ako 8.1 Oreo. Skromnejší osemjadrový čipset MT6763 pracuje s 2 GB operačnou pamäťou a 16 GB úložiskom. Aj keď je výkon limitný, bežné operácie a dokonca aj nejaké hry zvládne.

ulefone armor X
Ulefone Armor X

Pracovnejšie zameranie dotvára dvojica lokalizačných technológií GPS a GLONASS. Nechýba NFC čip, snímač odtlačkov alebo technológia pre rozpoznávanie tváre.

Vzhľadom na cenu je prekvapivá možnosť dobiť smartfón bezdrôtovo. Výkon 5W štandardu Qi nabíja akumulátor s kapacitou 5500 mAh. Medzi podporovanými sieťovými frekvenciami figuruje aj naše 800 MHz pásmo.

Ulefone Armor X predáva rozšírený Aliexpress. Všetky detaily nájdete na oficiálnej stránke výrobcu TU a spomínané hands-on video si môžete pozrieť nižšie.