Úvod Výrobcovia Huawei Huawei sa pripravuje na najhoršie: Vyvíja vlastný operačný systém

Huawei sa pripravuje na najhoršie: Vyvíja vlastný operačný systém

0

Ak by si bol vo vedení Huawei, určite by to nebola prechádzka ružovým sadom. Na jednej strane tu je neustály tlak zákazníkov, ktorí chcú rok čo rok nové a lepšie zariadenia, na druhej tu je biznis sektor, ktorý by ti hádzal polená pod nohy.

Presne tak sa musia cítiť najvyššie postavení ľudia v jednej z najrýchlejšie stúpajúcich spoločností. Prvú požiadavku sa im podarilo splniť, P20 a P20 Pro sú skutočne niečo výnimočné. Biznis sektor ich však nešetrí. Firma, ktorá mala pripravenú jasnú stratégiu pre americký trh, musela zo svojej snahy vycúvať.

Nenechávajú nič na náhodu

Huawei sa preto snaží adaptovať a nenechávať nič na náhodu. Ak by proti nim USA podnikli podobný krok ako proti ZTE, keď im dovolili import zariadení len bez Androidu, jednoducho by svoje zariadenia vybavili svojim vlastným operačným systémom.

Informácia o vlastnom operačnom systéme pochádza zo servera South China Morning Post, ktorý tvrdí, že Huawei nepracuje len na mobilnej, ale aj na desktopovej a tabletovej verzii. Ísť má o investíciu pre „najhorší možný scenár“.

Huawei svoj operačný systém (zatiaľ) nechce využiť, keďže nemá byť na tak vysokej úrovni a v žiadnom prípade nepodporuje toľko aplikácií ako Android.

Samsung má taktiež vlastný OS

To, že sa veľké firmy nespoliehajú len na Android nie je novinka. Tak napríklad, Samsung má svoj vlastný operačný systém – Tizen, ktorý väčšinou dáva do hodiniek, no objavil aj v telefónoch.

Veľkí hráči na trhu sa často snažia poistiť voči všetkému, čo by ich mohlo ohroziť. Či už je to vlastný operačný systém, vlastný procesor alebo čokoľvek iné. Do klubu takmer neohroziteľných spoločností sa tak pridáva aj Huawei.