Úvod Výrobcovia Huawei Huawei pracuje na novinke. Skladací smartfón vraj predstaví už v novembri!

Huawei pracuje na novinke. Skladací smartfón vraj predstaví už v novembri!

Zabudnite na klasiku.

0
Koncept skladacieho a rozkladacieho smartfónu od Lenovo

Netradične prevedený mobilný telefón z dielne Huawei je bližšie, ako si mnohí z nás možno myslia. Čerstvo zverejnené informácie totiž tvrdia, že predstavenie môže prebehnúť už koncom tohto roka. A aj to, že gigant začal spolupracovať s čínskym výrobcom displejov.

Ide o spoločnosť BOE, ktorú v našich končinách príliš nepoznáme. To však hneď neznamená, že je nejaké béčko. Práve naopak, v Ázii patrí medzi popredných dodávateľov z mobilného priemyslu. Preto s ňou spolupracujú aj iní renomovaní výrobcovia mobilných zariadení vrátane Samsungu, píše GSMArena.

BOE vraj v týchto dňoch pomáha Huawei (plus asi osem ďalších spoločností) s vývojom unikátneho zobrazovacieho panelu, ktorý nám umožní skladať aj rozkladať avizovaný smartfón do rôznych fyzických foriem. Jedna bude šetriť priestor vo vrecku, tá druhá zase ponúkne veľkú obrazovku na pohodlné pozeranie filmov či seriálov. Všetko teda záleží iba od špecifických preferencií používateľa.

Údajne 8 palcov

Čo sa týka samotnej veľkosti uhlopriečky, novinka z dielne čínskeho giganta by mala ponúknuť až 8-palcový zobrazovací panel. Avšak iba vtedy, keď ju rozložíme. Uhlopriečka v zloženej forme zrejme dosiahne polovicu, čiže tie 4 palce. Preto musia displej vyrobiť z takého materiálu, aby ho bolo možné skladať ako kus papieru bez akýchkoľvek následkov.

To si vyžadovalo, aby spoločnosť Huawei nadviazala bližšiu spoluprácu so špičkou z oboru.