Úvod Zariadenia Huawei ide do toho tvrdo: Chystá skladací smartfón, vieme kedy má prísť!

Huawei ide do toho tvrdo: Chystá skladací smartfón, vieme kedy má prísť!

0

Huawei sa nezdá. Po tom ako v marci predstavili jeden z najlepších smartfónov na trhu sa pripravujú na ďalší veľký krok. Cieľom ambiciózneho čínskeho výrobcu je vyrobiť zariadenie so skladacím, resp. ohybným displejom ešte skôr ako Samsung. Pre takto technologicky náročný projekt však potrebujú silného spojenca.

Podľa informácií pochádzajúcich z kórejských médií sa mali predstavitelia Huawei stretnúť s vedením spoločnosti BOE Technology. Ak BOE nepoznáte, nič sa nedeje. Ide o prvú čínsku firmu, ktorá sa špecializuje na OLED displeje, ktoré sa dajú ohýbať.

S výrobou takýchto panelov začali ešte minulý rok a teraz to vyzerá tak, že ich snaha začala priťahovať veľkých hráčov. Podľa všetkého má BOE pre Huawei vyrobiť 8-palcové ohybné OLED displeje, ktoré výrobca využije v nových smartfónov.

Inžinieri v BOE majú momentálne pracovať na štyroch prototypoch rôznych ohybných displejoch určených pre dvoch rôznych výrobcov. O ktorých výrobcov presne ide momentálne nevieme, no jedným z nich má byť práve Huawei.

Tak či onak sú to veľmi zaujímavé správy. Huawei to so snahou stať sa dvojkou a neskôr aj jednotkou na trhu myslí vážne. Samsung, Apple a ďalší výrobcovia určite podrobne sledujú všetko, čo robí spoločnosť, o ktorej by to pred pár rokmi azda nikto nečakal.