Úvod Výrobcovia HLASUJ: Chceš, aby bola Nokia X6 dostupná aj mimo Číny?

HLASUJ: Chceš, aby bola Nokia X6 dostupná aj mimo Číny?

0

Spoločnosť HMD Global, ktorá zastrešuje smartfóny značky Nokia, predstavila tento týždeň v Číne nový model smartfónu s označením Nokia X6. Ide o prvý smarftfón tejto značky, ktorý má zárez v displeji.

Nokia X6 toho okrem spomínaného zárezu ale ponúka viac. Štýlový smartfón posadený niekde do strednej, resp. vyššej strednej triedy dostal cenovku ľahko prekračujúcu sumu 200 dolárov.

Asi 95 percent plochy zariadenia tvorí sklo. Skelet je pochopiteľne vyrobený z hliníka. Výrobca doň osadil 5,8″ displej s FHD+ rozlíšením a pomerom strán 19:9. Osemjadrová procesorová sada Snapdragon 636 zastáva rozumný kompromis medzi výkonom a spotrebou energie.

Aj pamäťová konfigurácia by mala vyhovieť väčšine bežných užívateľov. Základ tvorí 4 GB operačná pamäť a 32 GB, resp. 64 GB úložisko. K dispozícii by malo byť aj prevedenie so 6 GB RAM. Duálny fotoaparát má 16 a 5 Mpx rozlíšenie so svetelnosťou f/2.0 a tú istú svetelnosť nájdeme aj pri prednom, taktiež 16 Mpx fotoaparáte.

Nokia X6
Nokia X6

Základnú charakteristiku uzatvára 3060 mAh batéria (USB C), Android 8.1 Oreo, snímač odtlačkov, 3,5 mm audio rozhranie či asistencia strojového učenia, ktoré vylepšuje fotografie a napr. HDR režim.

Nokia X6 bola predstavená v Čine a na tomto trhu sa bude aj od 21. mája predávať. Zatiaľ. Nokia X6 prilákala veľa online pozornosti, čo si, samozrejme, všimli aj predstavitelia spoločnosti.

Nokia X6
Twitter/Juho Sarvikas

Šéf oddelenia produktov Juho Sarvikas sa tak celkom oprávnene fanúšikov pýta, či by mali smartfón Nokia X6 priniesť aj na ostatné trhy. Juho anketu spustil na sociálnej sieti Twitter a reakcie sú jednoznačné.

Anketa končí o pár krátkych hodín a ak chcete hlasovať, klikajte SEM.