Úvod Aplikácie Google Úlohy: Nová aplikácia, ktorá ti nedovolí na nič zabudnúť

Google Úlohy: Nová aplikácia, ktorá ti nedovolí na nič zabudnúť

2
Foto: Marek Urban, TECHBYTE.

Spoločnosť Google uvoľnila pre užívateľov novú aplikáciu s jednoduchým názvom Úlohy. Tak, ako je jednoduchý názov, je jednoduchá aj celá aplikácia. Prehľadnosť a efektivita je na prvom mieste, hoci by sme pár ďalších funkcií uvítali. 

Aplikácia sa sústreďuje iba na úlohy a ciele. Nenahrádza podobne jednoduchú poznámkovú aplikáciu Keep. Skôr ju dopĺňa. Čo je podstatnejšie, aplikácia je tiež doplnkom pre nové rozhranie služby Gmail.

Ak ste na toto výrazne inovované rozhranie prešli (jednoduchý návod TU), v pravom stĺpci si môžete všimnúť odkazy na Kalendár, Keep a Úlohy. Dôležitú agendu tak máte vždy poruke aj pri vybavovaní elektronickej pošty.

Ako nové rozhranie služby Gmail, aj aplikácia Úlohy Google pekne ukazuje nové prevedenie vzhľadu neoficiálne známe ako Material Design 2. V tomto duchu sa tiež ponesie Android P.

google ulohy
Rozhranie aplikácie Google Úlohy

Nová aplikácia vám umožní zaznamenávanie dôležitých úloh a cieľov, ku ktorým môžete pridať ďalšie pod-úlohy. Okrem toho môžete pridať termín, ktorý úlohám patrí a taktiež dodatočný textový popis. K dispozícii sú aj upozornenia, ktoré vám blížiaci sa termín realizácie vašej úlohy pripomenú.

google úlohy
Úlohy nájdete aj v novom Gmail

Vytvárať dokážete celé zoznamy úloh. Pokojne aj z elektronickej pošty. Úlohy vytvorené v službe Gmail alebo v Kalendári dokážete rýchlo a pohodlne spravovať prostredníctvom mobilného zariadenia.

Úlohy zatiaľ nemôžete zdieľať a ani k ich dátumu pridávať konkrétny čas. Špecifická appka sa hodí užívateľom, ktorým záleží na produktivite alebo tým, ktorí len hľadajú extrémne jednoduchý zaznamenávač cieľov.

Úlohy Google pre Android sťahujte TU a verziu pre zariadenia s iOS zase TU.