Úvod Výrobcovia OnePlus Dash Charge končí: Výrobca OnePlus už tento názov nebude používať

Dash Charge končí: Výrobca OnePlus už tento názov nebude používať

0

Spoločnosť OnePlus minulý týždeň predstavila smartfón OnePlus 6 a zaujímavé bezdrôtové slúchadlá Bullets Wireless. Pri oboch zariadeniach poukazovala na rýchle nabíjanie, no nezaznelo obvyklé pomenovanie Dash Charge, na ktoré sme pri tomto výrobcovi zvyknutí.

OnePlus predstavilo technológiu pre rýchle nabíjanie s označením Dash Charge v roku 2016 spolu so smartfónom OnePlus 3. Ako základ pre túto technológiu poslúžilo rýchle nabíjanie VOOC spoločnosti Oppo. Taký OnePlus 5T ste tak vďaka tejto technológii nabili na 60 percent kapacity za asi 35 minút.

Rýchle nabíjanie zostáva. Už sa ale nebude nazývať ako Dash Charge. Výrobca si toto označenie ako registrovanú ochrannú známku rezervoval v roku 2016, a to ako v USA, tak aj v Európe. Európske autority však registráciu odmietli, keďže akceptovali námietky dvoch spoločností.

Dash Charge
Pri príslušenstve už nefiguruje označenie Dash Charge

Voči registrácii namietala spoločnosť Bragi, ktorá vyrába bezdrôtové slúchadlá pomenované ako Dash Pro. Druhou spoločnosťou bol renomovaný Amazon, ktorý prevádzkuje službu pre objednávanie tovaru Dash Replacement Service.

Vyzerá to, že OnePlus nebude o názov Dasch Charge bojovať. Na oficiálnych stránkach už  hovorí iba o rýchlom nabíjaní a postupne toto označenie pravdepodobne zmizne zo všetkých komunikačných a prezentačných kanálov.

Dôležité ale je, že sa po technologickej stránke nič nemení. Kvalitné a bezpečné rýchle nabíjanie od OnePlus tu s nami zostáva aj naďalej.