Úvod Zariadenia Chuwi GBox je nový mini počítač, ktorý je ako stvorený pre prácu...

Chuwi GBox je nový mini počítač, ktorý je ako stvorený pre prácu aj zábavu

0
Chuwi GBox
FOTO: Chuwi

Spoločnosť Chuwi, ktorá je známa hlavne kvôli tabletom a notebookom, čoskoro začne predávať svoj nový mini PC nazvaný ako GBox. Chuwi už na jednom mini PC pracuje. Volá sa HiGame a určený je hráčom video hier.

Chuwi GBox je veľmi kompaktný. Frézované telo z kovu meria 18,7 x 13,7 x 3,8 centimetra. Srdcom mini počítača je najnovší 64-bitový procesor Intel Gemini Lake N4100 s maximálnym taktom (Turbo) 2,4 GHz.

Procesor kooperuje so 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom, ktoré je možné rozšíriť až o ďalšie 2 TB. Intel HD grafika 9. generácie si poradí so 4K videom v rôznych formátoch.

chuwi gbox
FOTO: Chuwi

K mini počítaču je možné pripojiť dva monitory súčasne. Ponuka rozhraní je viac ako dostatočná. Vidíme USB C, dva porty USB 3.0, dva porty USB 2.0, HDMI, VGA konektor a slot pre pamäťové karty.

chuwi Gbox
FOTO: Chuwi

Chuwi GBox je vzhľadom na svoje rozmery ľahko prenosný. Poslúži ako pracovná stanica, pomôže pri konferenciách, prezentáciách alebo ako zdroj multimediálnej zábavy v domácom prostredí. Počítač poháňa predinštalovaný operačný systém Windows 10, no dvere má otvorené aj OS Linux.

Chuwi GBox bol od začiatku navrhovaný tak, aby bol energeticky nenáročný. Celková spotreba energie nie je vyššia ako 10 wattov, čo je oproti veľkým pracovným staniciam podstatne menej.

chuwi Gbox
FOTO: Chuwi

Samozrejmosťou je ethernetový port RJ45 pre klasické pripojenie k internetu, alebo dvojpásmové WiFi pracujúce na novom štandarde LEEE802.11ac. Výrobca mini PC GBox zatiaľ nepredáva, a tak ešte nemáme informácie o cene.

Na oficiálnej stránke výrobcu si tak zatiaľ môžete pozrieť iba oficiálne prezentačné obrázky a kompletný výpis parametrov. Do predaja by sa mal dostať niekdy v najbližšom období.

Zo súčasných predajných akcií výrobcu, skvelá cena aktuálne prislúcha tabletu Hi9 Air, ktorý Aliexpress predáva od necelých 190-tich EUR.