Úvod Zariadenia ASUS ZenFone 5 imituje vzhľad iPhone X, nie jeho cenu

ASUS ZenFone 5 imituje vzhľad iPhone X, nie jeho cenu

3
asus zenfone 5

ASUS predstavil na podujatí Mobile World Congress rovno celú rodinu smartfónov ZenFone 5, ktoré si osvojili vzhľad typický pre iPhone X. Devízou je tak zárez v obrazovke, ktorá sa snaží zaberať celú prednú plochu zariadenia a vertikálne uložený duálny fotoaparát. 

Niekde v strede portfólia radu sa nachádza ASUS ZenFone 5. Parametrami mierne prekonáva obľúbený Xiaomi Redmi Note 5 Pro. Poháňa ho rovnaký čipset menom Snapdragon 636 s GPU Adreno 509, má 4 GB RAM, 64 GB úložisko a duálny fotoaparát s hlavným 12 Mpx rozlíšením.

ASUS ZenFone 5 má ale svetelnosť f/1.8 a väčšie pixely, ktoré pohltia viac potrebného svetla. Druhý zo snímačov je širokouhlý a zachytí až 120-stupňové zorné pole. Dokonalejšia je tiež predná 8 Mpx kamera so svetelnosťou f/2.0.

Asus ZenFone 5
FOTO: ASUS

ASUS ponúka obrí displej. Uhlopriečka 6,2-palca pretína IPS LCD panel s rozlíšením 1080 x 2246 pixelov, a teda pomerom strán 18,7:9. ZenFone 5 má NFC čip, Bluetooth 5.0, rýchle nabíjanie a chod systému podporený umelou inteligenciou.

V roku 2018 nesmie chýbať OS Android 8.0 Oreo alebo USB-C rozhranie, pomocou ktorého sa dopĺňa šťava 3300 mAh batérii. Operačný systém ale prekrýva modifikované užívateľské prostredie výrobcu.

asus zenfone 5
FOTO: ASUS

Snímač odtlačkov sa nachádza v hornej časti zadnej strany, ktorú výrobca ošetril typickou reflexnou povrchovou úpravou, ktorú badať aj na niektorých ďalších produktoch značky ASUS.

ASUS ZenFone 5 už začal predávať aj GearBest, a to s cenou, ktorá trefne odráža výbavu. Necelých 375 EUR platí ako pre čierne prevedenie, tak striebornú verziu.

https://youtu.be/bikDnY6o7aM