Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 6X oficiálne: Čo ponúka nový bestseller spoločnosti?

Xiaomi Mi 6X oficiálne: Čo ponúka nový bestseller spoločnosti?

1

Čínsky výrobca dnes podľa našich predpokladov predstavil svoju novinku, ktorá sa radí medzi strednú triedu. Volá sa Xiaomi Mi 6X a svojou výbavou sa radí medzi zariadenia strednej triedy. Aj napriek tomu však má prekvapenie navyše týkajúce sa zadného fotoaparátu.

Xiaomi Mi 6X bol len pred malou chvíľou predstavený v ďalekej Číne, no začať tešiť sa môžeme aj my. Zariadenie má byť dostupné aj s globálnou ROM spadajúcou do programu Android One. Je totiž dosť možné, že sa pozeráme na nástupcu populárneho Xiaomi Mi A1.

Samotný Xiaomi Mi 6X však beží na operačnom systéme Android 8.1 Oreo s nadstavbou MIUI 9.5. Zariadenie disponuje kovovou konštrukciou, vertikálne uloženými zadnými fotoaparátmi (podobne ako iPhone XHuawei P20) a zaujímavými farebnými prevedeniami.

Xiaomi Mi 6X
Xiaomi Mi 6X

Ako som spomenul na začiatku, Xiaomi Mi 6X sa pýši hlavne šikovným fotoaparátom. Čínska firma zvolila kombináciu 12 Mpx hlavného snímača Sony IMX48620 Mpx sekundárneho senzora Sony IMX376, ktorý spája štyri pixely do jedného, vďaka čomu dostaneš kvalitné zábery aj v situáciách so zhoršeným osvetlením.

Xiaomi Mi 6X
Xiaomi Mi 6X

Xiaomi Mi 6X ďalej ponúka 5,99-palcový displej s rozlíšením 2 160 x 1 080 pixelov a pomer strán 18:9. O výkon sa stará osemjadrový procesor Snapdragon 660, 4 GB pamäte a 64/128 GB úložisko. Na zariadení chýba 3,5 mm výstup pre slúchadlá, ktorý nahradil USB C port. Výbornou správou je plná podpora LTE, Bluetooth 5.0 či Dual SIM. Výbavu ukončuje 3 100 mAh batéria, ktorú nabijete aj pomocou technológie rýchleho nabíjania Qualcomm Quick Charge 3.0.

Čo sa ceny týka, tá pre európsky trh zatiaľ nebola stanovená. Vieme však, že v Číne cena zastala na čiastke 1 599 juanov, čo je v prepočte približne 207 €.