Úvod Novinky Zariadenia Ohlásený OUKITEL WP5000 vstupuje na trh v znamení silnej odolnosti a dobrej...

Ohlásený OUKITEL WP5000 vstupuje na trh v znamení silnej odolnosti a dobrej výdrže

0
Oukitel
FOTO: Oukitel

Začiatkom marca spoločnosť OUKITEL ohlásila príchod nového modelu smartfónu, ktorý mal byť určený do tých najnáročnejších podmienok. OUKITEL WP5000 po viac ako mesiaci prichádza na trh, a to v rámci prvého globálneho predpredaja.

Presný dátum spustenia je naplánovaný na 17. apríla. Extravagantný dizajn zariadenia je známy z predošlých modelov, no nový je 5,7-palcový displej s moderným pomerom strán 18:9 a pár ďalších nemenej dôležitých súčastí.

Výrobca zhrnul všetky vlastnosti modelu OUKITEL WP5000 do desiatich bodov, ktoré reprezentujú jeho predstavu o maximálnej hodnote za dostupné prostriedky.

V prvom rade tu je výkon. Výrobca tento model vybavil 16nm čipsetom Helio P25, ktorého maximálna pracovná frekvencia končí na hranici 2,5 GHz. Čipset dopĺňa operačná pamäť RAM s kapacitou 6 GB. OUKITEL sa chváli hodnotením 73 119 bodov v AnTuTu, čo bohate stačí napríklad na hranie v súčasnosti populárnej hry PUBG Mobile.

oukitel
FOTO: Oukitel

Na druhom mieste je energia, ktorá zabezpečí prevádzku na jedno nabitie po dobu dvoch až troch dní. Potrebnú šťavu dodá akumulátor s kapacitou 5200 mAh, ktorý sa nabije za dve hodiny a 15 minút (9A/2V). Víkendový výjazd do prírody tak zvládne bez nabíjačky.

oukitel
FOTO: Oukitel

Do tretice tu je kvalita hovoru. Takzvaný centralizovaný hlas budete pri telefonovaní počuť z hlasového reproduktora, ktorý je vodeodolný na úrovni krytia IP68 tak, ako vlastne celé zariadenie. Stále ide o telefón a kvalitná reprodukcia pri volaní by nemala zaostávať.

Duálny 16 Mpx fotoaparát Samsung 3P3 pracuje s rýchlym PDAF zaostrovaním a dokonca s ním je možné fotiť aj pod vodou. Vpredu sa nachádza bežná 8 Mpx kamera. 5,7-palcový displej (18:9) sme spomínali. Kryje ho vrstva odolného skla Gorilla Glass, pričom je osadený v pevnom ráme z kovu.

oukitel wp5000
FOTO: Oukitel

Krytie IP68 nie je jedinou deklaráciou odolnosti. Zosilnená konštrukcia prežije tvrdšie pády, čo je nakoniec vidieť aj na jej nárazových zónach a celkovom robustnom prevedení. OUKITEL spomína nízke a vysoké teploty, vodu a ďalšie nepriaznivé situácie.

oukitel wp5000
FOTO: Oukitel

Ďalším bodom je bezpečnosť. Smartfón môžete chrániť rozpoznávaním tváre, snímačom odtlačkov prstov alebo napríklad odomknutím gestom.

Zaujímavo vyzerá integrácia služby Zello. Táto aplikácia funguje ako vysielačka, teda na báze push-to-talk technológie. Pre komunikáciu s ostatnými dobrodruhmi v blízkosti tak nemusíte využívať hlasové hovory cez operátorov.

oukitel wp5000
FOTO: Oukitel

Presnú polohu vyhodnotíte pomocou GPS modulu, ktorý výrobca skombinoval s geomagnetickým senzorom. V poslednej poznámke spoločnosť vyzdvihuje slot pre dve aktívne SIM karty, alebo pre jednu SIM-ku a pamäťovú kartu.

OUKITEL WP5000 bude dostupný v čiernej, čierno-oranžovej a čierno-zelenej farbe s cenou 299 amerických dolárov, čiže asi 250 EUR. Počas prvého predpredaja ale bude ale uvádzacia cena nižšia. Ten sa bude konať medzi 17. a 24. aprílom.

Ďalšie podrobnosti výrobca uvedie na svojej Facebook stránke. Všetky detaily o zariadení figurujú na oficiálnej stránke výrobcu – www.oukitel.com/wp5000.