Úvod Zariadenia Monštrum z Číny: Táto šialenosť má 8,4″ 2.5K displej, 4GB RAM a 10-jadrový procesor!

Monštrum z Číny: Táto šialenosť má 8,4″ 2.5K displej, 4GB RAM a 10-jadrový procesor!

Toto je monštrum v každom zmysle slova.

2

Keď ide o telefóny pochádzajúce z Číny, mali by sme byť pripravení na to, že nás nemôže nič prekvapiť. Z času na čas sa však stane, že nás predsa len niečo prekvapí. Tým niečím je najnovší kúsok z dielne ALLDOCUBE, výrobcu, ktorý v našich končinách takmer vôbec nie je známy.

To mu však vôbec neuberá na šialenosti. Možno práve naopak. Ich novinka s označením X1 totiž ponúka až 8,4-palcový 2.5 K displej (2 560 x 1 600), dual SIM slot, 13 Mpx fotoaparát, 4 GB RAM a oveľa viac.

Jeho základ tvorí desaťjadrový procesor Helio X20 s maximálnym taktom až 2,3 GHz a grafický čip Mali-T880 s taktom 700 MHz. Hlavnou výhodou vlastnenia takéhoto zariadenia je fakt, že v ruke budete držať telefón a tablet zároveň. Problém však vidím v tom, že sa ti tento „telefón“ nemusí zmestiť do vrecka.

Tenký ako žiletka

Každopádne, k dispozícii budeš mať 64 GB pamäť, čo v praxi znamená, že s úložiskom nebudeš mať žiadne problémy. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov, ktorý toho dokáže viac než len odomknúť zariadenie. Výrobca tvrdí, že pripravil niekoľko zaujímavých funkcií, ako napríklad možnosť zamknúť určité aplikácie či súbory práve na základe odtlačku prsta. Veľmi šikovná záležitosť.

Celé zariadenie je pritom extrémne tenučké. Hrubé je len 7,8 mm, čo je teritórium vlajkových lodí. ALLDOCUBE X1 stojí 213,39 €, v akcii ho momentálne vedie obľúbený obchod GearBest. Ten ti ho dokonca doručí bez doplácania DPH, čo je vždy výhoda.