Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má ďalší skvelý gadget pre domácnosti – sympatický a lacný teplomer

Xiaomi má ďalší skvelý gadget pre domácnosti – sympatický a lacný teplomer

5
teplomer
FOTO: TomTop

Čínsky výrobca Xiaomi opäť rozšíril portfólio svojich zariadení určených do domácností. Popri bezpečnostných kamerách, senzoroch dymu a vlhkosti, inteligentnom osvetlení a ďalších zariadeniach tu máme cenovo dostupný teplomer.

Teplomer Xiaomi má okrúhly tvar a pripomína moderný termostat. Hrubý je 22,5 milimetra a jeho priemer je 60 milimetrov. Teplomer je teda veľmi kompaktný a vďaka magnetu na zadnej strane a magnetickej nálepky na stenu ho pripevníte na väčšinu možných miest v domácnosti.

teplomer
FOTO: TomTop

Teplomer je určený do interiérov, kde dokáže merať teplotu v reálnom čase a s presnosťou 0,1 stupňa. Okrem toho zobrazí aj vlhkosť vyjadrenú v percentách. Teplomer nepotrebuje špecializovanú nabíjačku.

Stačí doň vložiť klasickú AAA batériu, ktorá vďaka nenáročnému LCD displeju vydrží poriadne dlho. Jeden rok určite. Ako všetko od Xiaomi, aj tento teplomer dokážete spojiť so smartfónom.

xiaomi teplomer
FOTO: TomTop

Postačí technológia Bluetooth a samozrejme aplikácia, ktorú dobre poznajú všetci vlastníci podobných gadgetov od Xiaomi.

Pripojenie je veľmi jednoduché. V podstate stačí v aplikácii nájsť medzi blízkymi zariadeniami zobrazený teplomer, na ktorom následne podržíte na dve sekundy tlačidlo späť. Spojenie prebehne takmer okamžite a vy budete mať aktuálne informácie o teplote k dispozícii v smartfóne.

Teplomer nie je drahý a väčšina obchodníkov ho predáva za asi 14 – 15 EUR. Najnižšiu ponuku dokázal dať TomTop, a to 11,60 EUR. Pri objednávke stačí zadať kód HY3WD. Teplomer Xiaomi Mijia nájdete na tejto adrese.