Úvod Zariadenia Vernee M6 nadväzuje na jednoduchý elegantný dizajn kombinovaný s užším displejom

Vernee M6 nadväzuje na jednoduchý elegantný dizajn kombinovaný s užším displejom

0
vernee m6
FOTO: Vernee

Čínsky výrobca Vernee vylepšuje v rámci medzigeneračnej obmeny model M5, ktorý nahrádza ešte elegantnejší model Vernee M6. Priestor dostala štíhlosť a samozrejme moderný displej s užším pomerom strán 18:9.

Vernee M6 má hrúbku iba 6,9 milimetra, čo je skutočne málo. Podľa snímok zostal výrobca verný jednoliatemu prevedeniu z kovu, matnej povrchovej úprave a oblým hranám pre lepšiu ergonómiu pri uchopení.

Vďaka novšiemu displeju sa podarilo efektívnejšie využiť plochu predného panela. 5,7-palcová obrazovka (IPS HD) zaberie viac ako 80 percent prednej plochy. Oproti predošlej generácii ide asi o 12-percentné zlepšenie.

Čelo a brada sú teda užšie a našťastie nevidíme žiadny výrez v displeji. Jednoduchý, no elegantný vzhľad ozvláštňuje snáď iba segment so 16 Mpx fotoaparátom a snímačom odtlačkov prstov, ktorý len mierne vyčnieva nad zadnú stranu.

vernee m6
FOTO: Vernee

Aj keď sa Vernee M6 ešte nepredáva, predpovedať sa dá veľmi nízka cena, za ktorú záujemcovia dostanú nevýrazný čipset strednej triedy (octa-core MTK6750C), 4 GB operačnej pamäte, 64 GB úložisko či slot na microSD karty so 128 GB limitom.

Akumulátor s kapacitou 3300 mAh sa nejaví ako rekordný, ale vzhľadom na štíhlosť zariadenia je kapacita viac ako dobrá. Smartfón váži výborných 150 gramov.

Na cenu a prvý predpredaj si radi počkáme, no zatiaľ nám musí stačiť sprievodné video, ktoré ukáže všetky ladné krivky zariadenia.

Vernee M6