Značka telefónov Honor odštartovala predpredaj svojho prémiového modelu Honor View 10. Telefón s 5,99″ 18:9 displejom má duálny fotoaparát, USB-C port, čítačku odtlačkov prstov alebo NFC.

Vysoký výkon zabezpečuje nadštandardná 6 GB operačná pamäť, ktorú dopĺňa 128 GB pamäť interná. Odporúčaná cena je 499 eur.

Jedným z čiastočných cieľov nového country manažéra pre Honor v Českej republike a na Slovensku, Alexa Wangxa, je predstaviť na našom trhu čo možno najviac modelov Honor, ktoré sa predávajú vo svete. Prvý úspech v tejto oblasti na seba nenechal dlho čakať a na náš trh tak prichádza Honor View 10. Prémiový model s nadštandardnou výbavou bol na našom trhu dlho dopytovaný a Honor tak vyšiel v ústrety svojím fanúšikom.

Extrémny výkon, ktorý nesklame

Honor View 10 je model zameraný predovšetkým na výkon. Smartfón poháňa osemjadrový procesor Kirin 970, ktorý podporuje 6 GB RAM. Vysoký výkon sa prejaví hlavne počas hrania náročných mobilných hier či používaní ďalších aplikácií náročných na výkon. O nadštandardnom výkone svedčia aj čerstvé výsledky nezávislého testu benchmarkovej aplikácie Antutu, ktorá pravidelne preveruje výkon aktuálnych smartfónov. Honor View 10 zaslúžene obsadil prvú priečku a predbehol tak všetkých zástupcov konkurenčných značiek.

Naozaj dlhú výdrž telefónu zaistí batéria s kapacitou 3750 mAh. Interná pamäť telefónu má 128 GB. Pamäť možno rozšíriť pomocou microSD karty až na 256 GB.

Moderný 18:9 displej s FHD+ rozlíšením

Honor View 10 má jemný 5,99″ FHD+ displej s rozlíšením 2160 x 1080 v pomere 18:9. Vývojoví pracovníci kládli dôraz aj na vysoký kontrast a verné zobrazenie farieb. Displej je dobre čitateľný aj počas prudkého slnka. Pre komfortné čítanie za tmy je tu eye-care mode, ktorý filtruje modrú farbu a redukuje jas displeja.

Tenké, elegantné kovové telo

Honor View 10 má zaoblené celokovové telo. Aj cez svoje rozmery pôsobí elegantne a kompaktne. Pomáha tomu aj prekvapivá štíhlosť telefónu, ktorá má len 6,97 mm. Honor View 10 na trh vstupuje v obľúbenom modrom prevedení.

Najlepší Honor fotoaparát

Zadnú stranu opanoval duálny fotoaparát s kombináciou 16 Mpx a 20 Mpx snímača, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Ide tak o vôbec najlepší fotoaparát medzi telefónmi Honor. Pri fotení snímok je možné využívať efektu širokej clony a prvkov umelej inteligencie. Používatelia tak môžu docieliť čiastočného rozostrenia vybraných oblastí fotografie, a to aj po jej vytvorení. Efektu širokej clony možno využiť aj behom nakrúcania videí. Hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa  predná 13 Mpx selfie kamera. Obidva fotoaparáty sú rozšírené o rad kreatívnych funkcií.

Umelá inteligencia v Honore

Súčasťou softvéru Honor View 10 je taktiež umelá inteligencia. Prejavuje sa u niektorých aplikáciách alebo počas fotografovania. Napríklad galéria dokáže fotografie automaticky triediť do rôznych kategórií ako sú krajina, ľudia, jedlo atď. Počas fotenia zasa fotoaparát automaticky rozlišuje, čo alebo kto je foteným objektom a podľa toho nastaví parametre snímania a prispôsobí ich tak stávajúcej situácii a potrebám. Zohľadňuje expozíciu, kontrast, ISO alebo napríklad dĺžku uzávierky. Týka sa to napríklad krajiny a nočnej krajiny, ľudí, textu, zvierat, jedla, kvetov, oblohy, statických objektov alebo západu či východu slnka.

Bezchybná čítačka odtlačkov prstov, NFC alebo USB-C

Spoľahlivá čítačka odtlačkov prstov umiestnená pod displejom telefónu umožňuje telefón bleskurýchle odomknúť, ale aj spoľahlivo ochrániť dáta používateľa. Smartfón beží na najnovšom Androide 8 Oreo s nadstavbou intuitívneho používateľského rozhrania EMUI 8. Honor View 10 využíva USB-C rozhranie. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Telefón ovláda systém dualSIM alebo technológiu NFC.

Lokálna dostupnosť

Na Slovensku je telefón v predpredaji od 22. marca za cenu 499 eur, a to u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk nebo hej.sk.

Technické špecifikácie Honor View 10

OS Android 8.0 Oreo, EMUI 8.0
Displej 5,99″, 2160 x 1080 px, 18:9, 16 miliónov farieb, 403 PPI
Procesor Osemjadrový Kirin 970, 4 x 2,36 GHz, 4 x 1,8 GHz
Grafický procesor Mali-G72 MP12
Batéria 3750 mAh
Fotoaparát Duálny 16 Mpx + 20 Mpx zadná kamera, blesk, 5120 x 3840 Mpx
13 Mpx predná kamera, 4160 x 3120 Mpx
Rozpoznanie tváre, živé fotografie, profesionálny režim, 3D panoráma, monochromatické fotografie, HDR, maľovanie svetlom, timelapse, zachytenie úsmevu, panoráma, režim krásy, širokouhlá selfie, režim širokej clony, hlasové ovládanie
Video Zadná kamera – maximálne rozlíšenie 2160 x 3840 px

Predná kamera – maximálne rozlíšenie 1920 x 1080 px

Slow motion, profesionálny režim videa, práca so širokou clonou
Úložisko 6 GB RAM + 128 GB ROM

Micro SD rozšírenie až na 256 GB

Konektivita Wi-Fi 802.11 b/g/n, 2.4G
USB 2.0
Bluetooth 4.2
Podpora všetkých lokálnych LTE štandardov
Rozmery 157 x 74,98 x 6,97 mm
Hmotnosť 172 g
Ďalšie Čítačka odtlačkov prstov
Dual SIM
Podpora NFC
Kompas, GPS, Glonass, BDS
Senzor proximity