Spoločnosť Oukitel sa rozhodla otestovať svoj odolný smartfón WP5000 v tých najdrsnejších podmienkach. Zariadenie prešlo testom v ľade, horúcej vode a tiež v kalnej vode, čo dokazuje jeho certifikáciu odolnosti IP68.

Testovanie však pokračuje ďalej, k čomu výrobca pripravil aj názorné video. Môžete ho vidieť tu:

Oukitel WP5000 podstúpil niekoľko testov odolnosti, ktoré môžete vidieť vo videu vyššie. Podstúpil napríklad pád z výšky 4,5 metra, dostal ranu železným kladivom a nakoniec bol prejdený autom. Smartfón samozrejme zvládol všetky výzvy a vyviazol bez zranení.

Nový WP5000 disponuje poriadne odolnou konštrukciou, ktorej súčasťou je napríklad chránený USB port či slot pre SIM karty. Výrobca taktiež vyriešil problém prenikajúcej vody do miest medzi skrutkami a konštrukciou. Inými slovami, do WP5000 sa nedostane ani najmenšia kvapôčka vody. Zaujímavé je, že voči vode a prachu sú chránené aj reproduktory. Oukitel dokonca tvrdí, že problém mu nerobí ani para.

Novinka je tiež odlišná od svojho predchodcu K10000 MAX. Je totiž oveľa štíhlejší. Tiež je vybavený 5,7-palcovým displejom s HD+ rozlíšením a pomerom strán 18:9. O jeho pohon sa stará výkonný procesor Helio P25 s grafickým čipom Mali-T880, ktorým asistuje 6 GB pamäť RAM64 GB interné úložisko.

Čo sa týka kamier, Oukitel WP5000 prijal 8 Mpx rozlíšenie prednej kamery, ktorá je však softvérovo upravená tak, aby vytvárala také fotografie, ako by vyšli z 13 Mpx kamery. Primárna kamera je v základe vybavená 16 Mpx rozlíšením so softvérovou úpravou na 21 Mpx, ktorej navyše asistuje druhá šošovka s 5 Mpx rozlíšením. K robustnému telu sa tiež hodí robustná batéria, ktorá má v tomto prípade 5 200 mAh kapacitu a podporu pre rýchle nabíjanie.

Spoločnosť plánuje uvedenie novinky do predaja na koniec marca. Už teraz však môžete po odoberaní noviniek získať kupón na zľavu 40 dolárov. Oukitel tiež vylosuje dvoch šťastlivcov, ktorí získajú WP5000 úplne zadarmo. Akcia je platná do 27. marca 2018.