Úvod Výrobcovia Huawei Huawei pracuje na tretej generácii inteligentných hodiniek, tak skoro ich ale neuvidíme

Huawei pracuje na tretej generácii inteligentných hodiniek, tak skoro ich ale neuvidíme

0
Huawei Watch
Huawei Watch 2 Porsche Design © Huawei

Od predstavenia inteligentných hodiniek Huawei Watch 2 ubehol takmer presne jeden celý rok. Tretiu generáciu sme počas podujatia MWC 2018 nespoznali a ani ju tak skoro nespoznáme. Výrobca s ňou však počíta a pracuje na nej.

Potvrdil to priamo riaditeľ spoločnosti Huawei Richard Yu. Podľa riaditeľa existujú pádne dôvody, prečo sa s predstavením a vlastne dokončením tretej generácie inak podarených inteligentných hodiniek Huawei Watch netreba ponáhľať.

Podľa šéfa Huawei sa inteligentné hodinky Huawei Watch 2 dobre predávajú. Čo znamená dobre, netušíme, no ak je s predajom spokojné najvyššie vedenie, asi namietať netreba.

Ďalší dôvod je technickejší. Na trhu chýbajú nové procesorové sady pre inteligentné hodinky a nositeľnú elektroniku. Vývoj v tejto triede nie je taký dynamický ako pri inteligentných mobilných telefónoch.

Huawei Watch 2
Huawei Watch 2 © Huawei

Ak sa obrátime na najznámejšieho producenta čipsetov pre mobilné zariadenia, spoločnosť Qualcomm, v jeho talóne nájdeme sadu Snapdragon Wear 2100 z roku 2016, ktorá nahradila Snapdragon 210 z roku 2014.

Huawei si v rámci divízie HiSilicon vyvíja vlastné procesorové sady Kirin. Posledným modelom je Kirin 970, ktorý poháňa Huawei Mate 10. Tento čipset poženie aj očakávaný Huawei P20, resp. P20 Plus.

Nebolo by prekvapením, keby výrobca započal vývoj vlastného čipsetu pre inteligentné hodinky. Hlad po technologických novinkách ale výrobca zažehnal. Predstavil prémiové tablety Huawei MediaPad M5 v dvoch veľkostiach, očarujúci ultrabook MateBook X Pro a 27. marca predstaví novú rodinu smartfónov Huawei P20.

Chýbajúce nové inteligentné hodinky nejako prekusneme.