Úvod Výrobcovia Xiaomi Herný smartfón od Xiaomi? Podľa benchmarku výkonnejší ako Samsung Galaxy S9

Herný smartfón od Xiaomi? Podľa benchmarku výkonnejší ako Samsung Galaxy S9

0
xiaomi

Pojem herný smartfón, poprípade smartfón určený pre hráčov hier, definitívne zaviedla spoločnosť Razer a jej Razer Phone. Populárna značka sa dlhodobo zameriava na produkty pre herný priemysel a dobre hodnotený smartfón ich skvele doplnil.

Razer Phone po predstavení zožal až neočakávanú vlnu pozornosti a chvály, aj keď sa nejaké tie problémy časom objavili. V podstate na trhu neexistuje ďalší podobný smartfón, ktorý by sa hrdo označoval ako herný.

Niečo do tejto triedy pravdepodobne prihodí Xiaomi. Kódové označenie zatiaľ neexistujúceho zariadenia je Blackshark, pričom nie je náhodné. Vývoj zariadenia prebieha v spoločnosti Black Shark Technologies, kde je Xiaomi primárnym investorom. Spoločnosť bola založená len v auguste roku 2017.

Herný smartfón musí byť jednoducho poriadne výkonný. Xiaomi Blackshark túto vlastnosť spĺňa dokonale. Teda, ak sa spoľahneme na výpis z testovacieho štandardu AnTuTu. Skóre 270 680 je väčšie ako posledné známe, ktoré bolo namerané vlajkovému Galaxy S9+ (265 267 bodov).

blackshark
© AnTuTu

Ťahanice o body nie sú až také dôležité. Podstatné je, že pod kapotou by sme mali nájsť čipset Snapdragon 845, teda stále čerstvý vrchol ponuky spoločnosti Qualcomm. Aj 8 GB operačná pamäť svedčí hernému zariadeniu. Takouto kapacitou disponuje aj Razer Phone.

Honosne nevyzerá 32 GB interné úložisko, ktoré ale bude doplnené slotom pre microSD karty. Zároveň môže ísť o základnú konfiguráciu, ktorú ešte poprípade doplnia 64 a 128 GB verzie. Základná charakteristika končí displejom s pomerom strán 18:9, rozlíšením 1080 x 2160 pixelov a operačným systémom Android Oreo.

razer phone
Razer Phone – zatiaľ jediný smartfón s prívlastkom „herný“

Fanúšikovia značky Xiaomi a nadšenci hier novinku určite privítajú. Razer Phone má navrch už len kvôli zvučnej značke, ktorá je s hrami spätá. Okrem toho, UltraMotion displej modelu Razer Phone s obnovovacou frekvenciou 120 Hz novinka asi nedorovná.

Razer Phone zaujal nielen displejom, ale aj skvelými stereo reproduktormi a dlhou výdržou na jedno nabitie (4000 mAh). Uvidíme, čo Xiaomi spolu s Black Shark Technologies časom predvedú.