Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 8.0 Oreo sa pripravuje aj pre Huawei P9 a...

Aktualizácia na Android 8.0 Oreo sa pripravuje aj pre Huawei P9 a P9 Plus

2
huawei p9

Čínsky gigant Huawei ešte v minulom roku zverejnil zoznam zariadení, ktoré plánuje aktualizovať na zatiaľ najnovšiu dostupnú verziu OS Android 8.0 Oreo. Zoznam bol krátky a figurovali v ňom smartfóny Huawei P10, P10 Plus, Mate 9 a Mate 9 Pro.

Zoznam aktualizovaných smartfónov ale nemusel byť finálny, čo sa teraz potvrdzuje. Huawei už pracuje na novej verzii operačného systému Android, ktorá bude určená modelom Huawei P9 a P9 Plus.

Potvrdil to priamo manažér pre produkty spoločnosti Huawei na čínskom technologickom online fóre.

Spolu s potvrdením ale neprichádza žiadny konkrétny časový údaj, ktorý by dostupnosť priblížil. Vieme len, že aktualizácia bude k dispozícii v určitom okamihu. Detaily však neboli oznámené na medzinárodnej úrovni.

Huawei P9
Huawei P9

Existuje tak šanca, že by mohol výrobca túto aktualizáciu pripravovať iba pre zariadenia používané na čínskom trhu. Nemyslíme si, že to tak bude. Update na Android 8.0 Oreo dostane napríklad aj Honor 8 a ďalšie smartfóny tejto dostupnejšej značky. Vlajková loď z apríla roku 2016 by tak problémom byť nemala.

Ako to s aktualizáciou naozaj bude, zistíme až o niekoľko týždňov, resp. mesiacov, kedy sa začne objavovať minimálne na čínskom trhu.