Úvod Zariadenia Zháňaš TV box s Androidom alebo lacnú akčnú kameru? Neprehliadni tieto dva...

Zháňaš TV box s Androidom alebo lacnú akčnú kameru? Neprehliadni tieto dva kúsky

0
akcna kamera

TV box s operačným systémom Android premení každý monitor alebo televízor na multimediálne centrum a akčná kamera zachytí akýkoľvek zážitok v 4K rozlíšení. Online predajca Cafago upozorňuje na dve zaujímavé zariadenia.

Set-top-box MX9 Max poháňa operačný systém Android v novšej verzii 7.1 Nougat. Štvorjadrový čipset RK3328 výrobca skombinoval s grafikou Mali-450 GPU, ktorá si poradí aj s extra jemným 4K rozlíšením.

tv box
© Cafago

Podporované sú formáty H.264, H.265, VP9 a dokonca HDR 10. Kodek H.265 je dvojnásobne efektívnejší oproti zaužívanému kodeku H.264. TV box pracuje s 2 GB operačnou pamäťou a 16 GB eMMC úložiskom, ktoré sa ale dá navýšiť pomocou pamäťových kariet.

tv box
© Cafago

OS Android, obchod Play, prehliadač, YouTube a ďalšie aplikácie sa zobrazia na televízore pri pripojení cez HDMI konektor. Okrem neho je k dispozícii klasické USB štandardu 2.0 a rýchlejšieho 3.0. Box sa musí pripojiť k internetu, pre čo dobre poslúži buď vstavaná WiFi, alebo ethernetový port RJ45.

TV box MX9 Max stojí necelých 42 EUR. Kód so zľavou ju však zníži na približne 33 EUR. Kód s textom FEV312 platí do konca februára. TV box sa nachádza aj skladom v Nemecku, no s vyššou cenou a hradenou dopravou. Preň kód neplatí.

akcna kamera
© Cafago

Za približne 19 EUR Cafago predáva aj akčnú kameru schopnú 4K záznamu pri snímkovaní 30 FPS. Stačí pritom zadať zľavový kód FED46. 60 snímok za sekundu zvládne pri bežnejšom FHD rozlíšení video záznamu. Kamera je z plastu, má 16 Mpx CMOS senzor so 170-stupňovým zorným poľom a o výkon sa stará starší čipset Allwinner V3.

Kamera obsahuje niekoľko režimov snímania, vrátane bežného spomaleného videa pri 120 FPS, nahrávanie v slučke alebo časozberné snímanie. V balení sa nachádza vodotesné puzdro, nabíjačka, 1050 mAh batéria a konzola spolu s klipom pre uchytenie.

Dokúpiť si musíte iba pamäťovú kartu s maximálnou kapacitou 64 GB. Nemecká dostupnosť kamery aj v tomto prípade vychádza o niečo drahšie.