Úvod Výrobcovia Oppo Oppo opustí hranice Číny: Štvrtý najväčší výrobca smartfónov ide do sveta!

Oppo opustí hranice Číny: Štvrtý najväčší výrobca smartfónov ide do sveta!

0
oppo

Značka Oppo je v našich končinách pre niektorých užívateľov neznámym pojmom. Oppo a jej sesterskú spoločnosť Vivo vlastní spoločnosť BBK Electronics. V jej portfóliu sa nachádza aj populárna značka OnePlus.

Oppo je štvrtým najväčším výrobcom smartfónov na svete. Významné trhové podiely sa mu pripisujú na domácom trhu v Číne a taktiež v Indii. Ak by ste si chceli jeden z modelov Oppo zadovážiť, musíte sa spoľahnúť na kapacity medzinárodných predajcov.

Oppo oficiálne vo svete a v Európe nepredáva, čo sa časom zmení.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tony Chen v januári oznámil, že urýchlia expanziu na svetové trhy. Významné rozšírenie dostupnosti pre server WinFuture potvrdil aj MacGregor, PR manažér zodpovedný za medzinárodnú komunikáciu spoločnosti.

Stratégia výrobcov Oppo a Vivo sa upriamuje na maloobchodný offline predaj zariadení. V tomto spôsobne predaja doslova dominujú na čínskom trhu a maloobchodné prevádzky sa osvedčili aj v spomínanej Indii.

Oppo
Oppo R11s © Oppo

V posledných mesiacoch Oppo súperí hlavne s krajanským Xiaomi, ktoré v uplynulom roku dynamicky rástlo. Tento výrobca už expandoval a oficiálne zastúpenia nájdeme v niektorých európskych krajinách, vrátane tej našej.

Momentálne nie je jasné, či výrobca Oppo zostane verný maloobchodnej predajnej stratégii aj na svetových trhoch. Otvorený je aj oficiálny online predaj, ktorý sa osvedčil napr. značke OnePlus.

O spôsobe predaja je ale ešte skoro hovoriť. Výrobca expanziu iba ohlásil a rozbehnúť by sa mala niekedy v tomto roku. Presnejší časový rámec alebo konkrétnejšie plány neexistujú. Musíme si jednoducho počkať na ďalšie oficiálne správy.

Mimochodom, celosvetovo najpredávanejším Android smartfónom prvého štvrťroka 2017 sa stal model Oppo R9s. Bez ohľadu na operačný systém bol tretím najpredávanejším smartfónom. Predbehli ho iba iPhone 7 a iPhone 7 Plus.