Úvod Výrobcovia Nokia Nokia koncom roka 2017 prekonala v predajoch aj ostrieľaných výrobcov smartfónov

Nokia koncom roka 2017 prekonala v predajoch aj ostrieľaných výrobcov smartfónov

0
nokia

Konzorcium HMD Global zvláda reinkarnáciu značky Nokia od samého začiatku veľmi dobre. To, že je značka na dobrej ceste, ukazujú aj čísla analytickej agentúry Counterpoint, ktoré prislúchajú koncu roka 2017.

Nokia totižto predala v 4. štvrťroku 2017 viac smartfónov ako HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus, Meizu alebo napríklad ASUS. Na Apple a Samsung kapacity Nokie samozrejme nestačia, no aj tak ide o významný úspech.

Aby sme boli presnejší, Nokia predala v štvrtom štvrťroku 2017 4,4 miliónov kusov inteligentných mobilných telefónov. V globálnom rebríčku výrobcov smartfónov jej tak zatiaľ patrí jedenásta priečka s jednopercentným podielom na trhu so smartfónmi.

nokia
Vlajková Nokia 8

Konzorcium HMD Global plánuje pokračovať v inováciách, a tak by sme nové zariadenia mali uvidieť už koncom tohto mesiaca na podujatí Mobile World Congress 2018. Nokia zároveň spustila aktualizácie pre svoje súčasné zariadenia.

Vlajková Nokia 8 od včera získava aktualizáciu na vôbec najvyššiu dostupnú verziu OS Android 8.1 Oreo. Súčasťou aktualizácie je tiež februárová bezpečnostná záplata. Smartfóny Nokia využívajú nezmenenú čistú formu operačného systému Android podobne, ako Pixel či niekdajšie Nexus zariadenia.

Aktualizácie tak prebiehajú jednoduchšie, rýchlejšie a pravidelnejšie, čo je pochopiteľne výhodné pre spotrebiteľov.