Úvod Novinky Zaujímavosti Muž zažaloval americký T-Mobile potom, ako mu odcudzili 20 000 dolárov v...

Muž zažaloval americký T-Mobile potom, ako mu odcudzili 20 000 dolárov v kryptomenách

0
kryptomeny
Ilustr. foto © pexels.com

Poriadne nepríjemná situácia zastihla obyvateľa amerického mesta Washington, ktorému kybernetickí zločinci odcudzili z digitálnej peňaženky kryptomeny v hodnote až 20 000 dolárov. 

Poškodený muž menom Carlos Tapang sa ale domnieva, že s odcudzením mien kybernetickým útočníkom nepriamo pomohol veľký americký operátor T-Mobile.

Poškodenému zmizli digitálne mince OmiseGoBitConnect, ktoré útočníci konvertovali na najpopulárnejší Bitcoin a získali tak presne 20 350 dolárov.

Útočníci použili pomerne jednoduchý, až primitívny trik. Zavolali operátorovi T-Mobile a požiadali o prenos čísla poškodeného k inému operátorovi. Operátor prenos nepodmienil autentifikáciou PIN kódom alebo iným prostriedkom.

t-mobile
© Mike Mozart

T-Mobile číslo jednoducho presunul a druhý operátor, AT&T, priradil telefónne číslo k zariadeniu ovládanému kybernetickými zločincami. Zločinci použili telefónne číslo poškodeného pre obnovenie hesla v jeho internetovej peňaženke, ktorá bola s tel. číslom prepojená.

Následné odcudzenie digitálnych mien už prebehlo veľmi jednoducho.

Carlos Tapang si myslí, že T-Mobile porušil mieste zákony o komunikáciách a v žalobe požaduje náhradu škody. Carlos obvinil T-Mobile z nedbanlivosti, keďže presunul jeho číslo ako číslo zákazníka bez akejkoľvek autentifikácie.

Prípad sa odohral ešte minulý rok v novembri a americký T-Mobile sa do súčasnosti k incidentu verejne nevyjadril. Vzhľadom na pomerne jednoznačný priebeh sa dá predpokladať, že súd návrhom poškodeného vyhovie.