Úvod Výrobcovia HTC Dlhodobo stratovú mobilnú divíziu HTC opúšťa prezident Chia lin Chang

Dlhodobo stratovú mobilnú divíziu HTC opúšťa prezident Chia lin Chang

0
htc
Už bývalý prezident HTC Chia lin Chang © Reuters/Tyrone Siu

Jeden z najvyšších postov taiwanskej spoločnosti HTC po šiestich rokoch opúšťa prezident Chia lin Chang. V spoločnosti pôsobil od roku 2012, kedy nastúpil na pozíciu finančného riaditeľa. 

Rezignácia prezidenta je platná od dnešného dňa a za jeho odchodom majú byť osobné dôvody. Oznámenie o rezignácii prichádza krátko po zverejnení finančných výsledkov, v rámci ktorých spoločnosť HTC zaznamenala medziročný pokles tržieb o 27 percent.

Cena akcií spoločnosti dlhodobo klesá. Kým v roku 2011 sa akcie spoločnosti obchodovali až za 44 dolárov, v súčasnosti predstavuje hodnotu jednej akcie suma 2,03 amerického dolára.

htc
Chia lin Chang © HTC

Divízia smartfónov a pripojiteľných zariadení taiwnaského HTC je v strate desať štvrťrokov po sebe. Napriek dobre hodnotenému vlajkovému modelu HTC U11 sa nedarí v zákazníkoch oživiť väčší záujem o zariadenia s logom HTC.

HTC však minulý mesiac dokončilo transakciu s americkou spoločnosťou Google, od ktorej získala 1,1 miliardy dolárov za časť spoločnosti, licencie na patenty a tím odborníkov, ktorí stoja za smartfónmi Google Pixel.

Skúsenosti a technológie HTC tak Google zúročí aj pri nových generáciách smartfónov a možno v ďalších zariadeniach. HTC bude pokračovať v produkcii vlastných smartfónov. Už teraz sa na verejnosti objavil údajný model HTC U12 s gigabitovým LTE pripojením.

HTC zatiaľ nemá náhradu za odchádzajúceho prezidenta. Isté ale je, že to nástupca nebude mať ľahké.