Úvod LG LG V30 LG V30 prešiel testovaním DxOMark: Výborné fotografie, horšie video

LG V30 prešiel testovaním DxOMark: Výborné fotografie, horšie video

4
LG V30
LG V30

LG V30 ako najnovší vlajkový smartfón známeho kórejského výrobcu bol predstavený na konci augusta minulého roka. Na náš trh prišiel až tri mesiace po oficiálnom predstavení. Zariadenie neušlo pozornosti expertov z DxOMark, ktorí ho podrobili testovaniu.

Pripomenieme, že LG V30 disponuje duálnym fotoaparátom, ktorý tvorí primárny 1/3.1″ snímač Sony IMX351 s optickou stabilizáciou obrazu, vysokou svetelnosťou f/1.6 a 70-stupňovým zorným poľom.

Druhý snímač je širokouhlý, vyrobil ho Samsung, jeho pixely sú veľké 1μm a má rozlíšenie 13 Mpx pri svetelnosti f/1.9. Vďaka 120-stupňovému zornému poľu snímania sa skvele hodí pre fotografovanie prírodných scenérií alebo architektúry. Naopak, portréty k jeho devíze nepatria tak, ako to je u niektorej vlajkovej konkurencie. Širokouhlý snímač nemá optickú stabilizáciu obrazu.

LG V30 zvládne 2160p video pri 30-tich snímkach za sekundu. Výrobca foto hardvér doplnil bohatými softvérovými možnosťami a formátmi, ktoré vyhovejú aj prípadnej postprodukcii zhotovených záberov.

LG V30
LG V30

Experti z DxOMark udelili fotografickým schopnostiam smartfónu 87 bodov. Označili ho za veľmi schopný foto nástroj zo segmentu smartfónov aj napriek tomu, že mierne zaostáva za ostatnými vlajkovými zariadeniami.

Skóre 87 bodov je veľmi dobré, hoci sa môže zdať nižšie. LG V30 totižto nemá tzv. tele objektív, teda objektív s optickým priblížením a ani bokeh funkcie pre citeľné rozostrenie pozadia záberov. Tieto prvky by za normálnych okolností skóre zvýšili. Keďže ich LG V30 nemá, skóre je také, aké je.

LG V30
© DxOMark

Výsledné fotografie sú výborne exponované, majú živé farby, jemné detaily a nízky šum pri horších svetelných podmienkach. Fotoaparát podľa verdiktu dokonca lepšie „kreslí“ a menej „šumí“ ako iPhone X a Samsung Galaxy Note 8 (v niektorých prípadoch). Testeri označili automatické zaostrovanie ako vynikajúce.

Celkové skóre najviac pokazilo video. Schopnosti video záznamu dostali nižšie hodnotenie 73 bodov, čo sa odrazilo na celkovom komplexnom hodnotení 82 bodov.

Všetky podrobnosti aj s testovanými zábermi nájdete na stránke DxOMark.