Úvod Aplikácie LastPass konečne podporuje automatické dopĺňanie údajov OS Android Oreo

LastPass konečne podporuje automatické dopĺňanie údajov OS Android Oreo

0
lastpass

LastPass patrí medzi najobľúbenejších správcov hesiel, ktorý mal až doteraz jednu malú vrásku. Vývojári si dávali na čas s prispôsobením funkcionality možnostiam najnovšej verzie operačného systému Android Oreo.

Programovateľné rozhranie OS Android Oreo, Autofill API, výrazne uľahčuje zadávanie užívateľských mien, hesiel, adries a ďalších údajov, ktoré vyžadujú rôzne služby či internetoví predajcovia.

Pokiaľ chcete, Android Oreo si tieto údaje zapamätá a pri opätovnom zadávaní vám ponúkne automatické vyplnenie okien formulára a podobne ladených stránok. Aplikácia LastPass si s touto funkcionalitou nerozumela, pokiaľ bola nainštalovaná na zariadení s OS Android Oreo.

lastpass aplikacia
© Google Play

Autofill API bolo podporované iba v beta verzii aplikácie LastPass, ktorá uzrela svetlo sveta ešte vlani v auguste. Do stabilnej verzie sa priama podpora prepracovala až teraz, po niekoľkých mesiacoch.

Vývojári sa ale nemali kam ponáhľať. OS Android Oreo sa aj v súčasnosti nachádza iba na 1,1 percentách zo všetkých aktívnych Android zariadení.

Nová verzia aplikácie LastPass (v4.4.1749) vás na prítomnosť dokonalejšieho automatického dopĺňania upozorní v pop-up okne.

V nastaveniach aplikácie v sekcii automatického dopĺňania si následne môžete vybrať, či budete používať novú metódu zadávania z Androidu Oreo, alebo pôvodnú metódu cez nástroje zjednodušeného prístupu.

Aplikáciu nájdete v obchode Play na tejto adrese.

LastPass