Úvod Huawei Huawei P20 Huawei P20 bude prvým smartfónom na svete s tromi kamerami na zadnej...

Huawei P20 bude prvým smartfónom na svete s tromi kamerami na zadnej strane

Spustí Huawei novú etapu inovácií v mobilnej fotografii?

1
© slashleaks.com

To, o čom sa už nejakú dobu špekuluje, je čoraz istejšie a istejšie. Huawei P20 a zrejme aj model P20 Plus budú prvými smartfónmi na svete, ktoré užívateľom prinesú rovno tri primárne fotoaparáty na svojej zadnej strane.

Prvýkrát sme trojité zostavenie fotoaparátov videli na nákresoch, ktoré sa objavili na čínskej sociálnej sieti Weibo začiatkom januára. Vtedy sa ešte spomínala ďalšia verzia zariadenia, Huawei P20 Pro, no zároveň to bolo naposledy.

Finálny tím tak bude tvoriť Huawei P20, P20 Plus a P20 Lite.

Huawei P20
© Weibo

Šéf spoločnosti Huawei, Richard Yu, v rozhovore počas podujatia CES 2018 tvrdil, že ich nová vlajková loď bude fotiť ako zrkadlovka. Výrobca to chce dosiahnuť vďaka integrácii pokročilých obrazových snímačov a umelej inteligencie.

Novinky určite nebudú fotiť ako zrkadlovka, čo platí aj o ostatných vlajkových smartfónoch. V triede mobilnej fotografie ale môžeme uvidieť novú úroveň kvality.

Superlatívy riaditeľa určite kryje nová technológia alebo úplne nové zostavenie fotoaparátov.

Viac svetla na trojité kamery vrhol server slashleaks.com, ktorý priniesol hneď niekoľko renderov ešte nepredstavených zariadení. Aj keď sú vyobrazené s ochrannými krytmi, tri hlavné fotoaparáty sa nedajú prehliadnuť.

huawei P20
© slashleaks.com

Huawei predstaví nové vlajkové lode na podujatí v Paríži 27. marca 2018. Huawei rozposlal médiám neformálnu pozvánku, ktorá zrejme nadobro potvrdila, že novinky skutočne prinesú tri zadné fotoaparáty.

Všimnúť si môžeme tri siluety kruhov v pozadí a taktiež tri písmená „O“, ktoré Huawei zakomponoval do poznámky o tom, že uvidíme viac vďaka umelej inteligencii.

Veľmi podobné indície výrobca používal aj pri poukazovaní na duálne fotoaparáty svojich minulých modelov.

Pozvánka na predstavenie Huawei P20
Pozvánka na predstavenie Huawei P9 z roku 2016

Bude mať teda Huawei P20 a poprípade P20 Plus tri zadné kamery? S najväčšou pravdepodobnosťou áno. Bude to výborné riešenie? Uvidíme. Zatiaľ totižto nie je známe, ako by mohli pracovať.

Hovorí sa o zaužívanom spôsobe snímania kombinovaním čierno-bielych a farebných expozícií, o širokouhlej šošovke v ponímaní smartfónov od LG alebo o optickom, až 5-násobnom priblížení jedného z fotoaparátov.

Sklamaní by sme byť ale nemali.