Úvod Huawei Huawei P20 Huawei P20 Plus má mať až 4 000 mAh batériu. Dočkáme sa...

Huawei P20 Plus má mať až 4 000 mAh batériu. Dočkáme sa aj OLED displeja?

0
Huawei P20
© Huawei

Huawei P20, P20 Plus a P20 Lite oficiálne spoznáme 27. marca na tlačovej udalosti konajúcej sa v Paríži. Huawei nepredstaví nové vlajkové lode na MWC 2018, kde by sa im nemuselo dopriať dosť pozornosti vďaka premiére hviezdnej kórejskej konkurencie.

Hlavne Huawei P20 a P20 Plus budú veľmi silnými zbraňami v tohtoročnej voje o najlepší vlajkový smartfón. Vysoké karty v podobe čipsetu Kirin 970, pridruženým funkciám vychádzajúcim z umelej inteligencie a hlavne unikátnemu trojitému fotoaparátu sa nebudú dať prehliadnuť.

Okrem výkonného čipsetu však novinky prevezmú viac vecí zo súčasného top modelu Huawei Mate 10. Predstavitelia serveru XDA podrobne preskúmali najnovšie firmvérové súbory výrobcu Huawei, ktoré im dodal web služieb FunkyHuawei.club.

Vývojári natrafili na zmienky o inštalačnom súbore Always on Display APK. Akú funkciu prinesie je zrejme jasné. Inteligentné upozornenia na zhasnutom displeji sme videli pri súčasnej vlajke Mate 10 s OLED displejom, ktorý je pre takúto funkcionalitu ako stvorený.

oled
OLED displej modelu Mate 10 Pro © red.

Je teda veľká šanca, že model P20 alebo P20 Plus bude mať OLED displej. Nezabúdajme však, že bežný Huawei Mate 10, ktorý na našom trhu dostupný nie je, disponuje LCD displejom, aj keď s vysokým QHD+ rozlíšením.

Dobre tiež pôsobí ďalší odhalený a podstatný detail. Huawei P20 Plus má mať až 4000 mAh batériu, čiže presne takú, akú má Mate 10 Pro. Dlhá výdrž na jedno nabitie je jeho devízou a radi ju uvidíme aj v P20 Plus. Horšie na tom bude verzia bez prívlastku Plus. Údaj o 3320 mAh kapacite je skôr priemerný.

Novinky sa teda začínajú pekne rysovať, aj keď od finálnych a hlavne oficiálnych podôb majú ešte poriadne ďaleko. Podstatné je, že si spotrebitelia aj tento rok určite budú mať z čoho vyberať.