Úvod Huawei Huawei P20 Huawei P20 bez tlačidiel pre ovládanie hlasitosti? Aspoň taký je prototyp

Huawei P20 bez tlačidiel pre ovládanie hlasitosti? Aspoň taký je prototyp

0
Huawei P20
© AndroidAuthority

Huawei P20 bude spolu so súrodencami predstavený približne o mesiac na tlačovom podujatí v Paríži. Je viac ako isté, že minimálne jeden model z avizovanej trojice sa pochváli až trojitým hlavným fotoaparátom. 

Veľmi zaujímavo pôsobí prototyp modelu Huawei P20, ku ktorému sa exkluzívne dostal server AndroidAuthority. Ide o skorý prototyp, čiže s finálnym kusom hardvéru nemusí mať veľa spoločného.

Huawei P20
© AndroidAuthority

Disponuje napríklad duálnym fotoaparátom, čo nekorešponduje s hláseniami o trojitom prevedení. Jedine, ak by mal tri kamery iba najvyššie položený model Huawei P20 Pro, resp. P20 Plus. Všimnúť si môžeme inovovaný elegantnejší dizajn a Leica podpis pri fotoaparátoch.

Huawei P20
© AndroidAuthority

Zo záberov je jasné aj to, že Huawei P20 bude mať USB typ C konektor, no mnohých zamrzí absencia 3,5 mm audio konektora. Tento rok sa ho napríklad zbavia aj vlajkové Xperie XZ2.

Huawei P20
© AndroidAuthority

Najviac nás ale zaujal priestor hrán, kde figuruje iba jedno hlavné tlačidlo. Tlačidlá pre ovládanie hlasitosti zmizli. Namiesto nich sa nad hlavným tlačidlom nachádza dotyková plocha vyznačená jemnými bodmi, ktorá by mohla ovládače hlasitosti zastúpiť.

Huawei P20
© AndroidAuthority

Zatiaľ ťažko povedať, ako presne funguje. Možno bude stačiť iba prejdenie prstom, no skôr vidíme potenciál v na tlak citlivom ráme alebo v dlhšom podržaní prstu na dotykovej ploche. Keďže je tento spôsob súčasťou skorého prototypu, vo finále môžeme nakoniec aj tak uvidieť klasické tlačidlá.

huawei p20
© AndroidAuthority

Každopádne sa v oblasti tlačidiel za posledné roky veľa nového neudialo. Možno sa z novinky stane trend a napríklad také Sony oživí kontroverzné stlačiteľné koliesko z modelu Sony CMD J7.