Úvod Výrobcovia Cat CAT 61: Obrnená termovízia s vylepšenými parametrami a najnovším OS

CAT 61: Obrnená termovízia s vylepšenými parametrami a najnovším OS

0
cat S61
© AndroidPolice

Po dvoch rokoch plánuje spoločnosť CAT v spolupráci s výrobcom Bullitt Group aktualizovať model S60, ktorý verejnosť zaujal implementovanou termovíziou. Tento smartfón je prvým a zatiaľ jediným s takouto výbavou. 

CAT S61 dostane vylepšené parametre, kvalitnejšiu termokameru a mierne upravený dizajn. Robustný vzhľad zariadenia netradičných tvarov zostane zachovaný. CAT S61 nedostane do výbavy najvýkonnejší procesor.

Pri tomto type smartfónu je skôr dôležitejší pomer medzi výkonom a energetickou náročnosťou pre čo najlepšiu výdrž batérie. Čipset Snapdragon 630 túto úlohu skvele zastúpi.

Asistovať mu bude obvyklá dávka 4 GB operačnej pamäte a 64 GB úložisko s možnosťou rozšírenia vďaka microSD slotu. Dobre vyzerá 4500 mAh batéria s podporou najnovšej generácie rýchleho nabíjania Quick Charge a OS Android 8.0 Oreo, ktorý bude v budúcnosti aktualizovaný na ešte neznámu verziu Android P.

Na zadnej strane sa usídli 16 Mpx fotoaparát (+ termokamera) a selfie zhotovíte 8 Mpx jednotkou. Displej nebude veľký. 5,2-palcová uhlopriečka je optimálna a rovnako tak FHD rozlíšenie. Displej sa bude dať ovládať aj v rukaviciach a chráni ho vrstva Corning Gorilla Glass 5.

Odolnosť

CAT S61 si nekúpi niekto, kto potrebuje chatovací nástroj k bio raw Latte. Cestovatelia, dobrodruhovia, ľudia pracujúci v exteriéri a v drsnejších podmienkach, poprípade chronickí rozbíjači akéhokoľvek smartfónu… Cieľová skupina je jasná.

cat S61
© AndroidPolice

CAT S61 bude masívnej konštrukcie s poriadne hrubým profilom, ktorý ponúkne vysoko isté a pevné uchopenie aj mokrými rukami či s rukavicami. Aj z tohto dôvodu pod displejom nájdete hardvérové tlačidlá, ktoré budú poslúchať za každých podmienok.

Krytie IP68 dopĺňa ešte odolnejší štandard MIL-STD 810G. Smartfón prežil opakované testovanie pádom na betón z výšky 1,8 metra. Neublížila mu ani 3 metre hlboká voda, v ktorej strávil jednu celú hodinu.

Vo výbave tiež nájdeme senzor kvality a vlhkosti vzduchu, GPS, NFC a Bluetooth 5.0.

Termokamera FLIR bude schopná zaznamenať väčší rozsah teplôt, od -20 °C až po 400 °C. Pridružená aplikácia FLIR dokonca umožní termozábery vysielať naživo. Vyzerá to, že termovízia vychádza z kamery FLIR One Pro, o ktorej sme písali TU.

Špeciálna optimalizácia displeja zabezpečí lepšiu čitateľnosť obsahu vo vonkajšom prostredí, kde sa bude CAT S61 cítiť ako doma. CAT novinku určite ukáže na podujatí MWC 2018 spolu s podobne odolným kúskom so značkou Land Rover.

Predávať sa ale začne až v druhej polovici roka za maloobchodných odporúčaných 899 EUR.