Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry smartfóny sa vlani veľmi nepredávali. Nový model Ghost to však možno...

BlackBerry smartfóny sa vlani veľmi nepredávali. Nový model Ghost to však možno zmení

0
BlackBerry KEYone
BlackBerry KEYone

V minulom roku boli predstavené dva smartfóny značky BlackBerry, ktoré niesli označenie KEYone a Motion. V prvom prípade výrobca stavil na legendárnu hardvérový klávesnicu, v prípade druhom na čisto dotykové ovládanie.

BlackBerry ako také s hardvérom skončilo. Značku v rámci licencie kúpila spoločnosť TLC, ktorá tieto zariadenia so značkou BlackBerry produkuje. V zariadeniach sa pritom stále nachádza dobre hodnotený softvér od BlackBerry.

Obe zariadenia sa v minulom roku nachádzali na trhu v 50-tich krajinách a ponúkalo ich asi 110 operátorov. BlackBerry Motion sa oficiálnou cestou začal predávať aj u nás, a to len nedávno.

Predstavitelia výrobcu a značky BlackBerry uvádzali, že spustenie predaja modelu KEYone bolo veľmi úspešné. Čísla agentúry IDC však až tak úspešne nevyzerajú. Smartfónov BlackBerry KEYone a BlackBerry Motion sa vlani spolu predalo len niečo cez 850 000 kusov.

Pre porovnanie, Nokia len v poslednom štvrťroku 2017 predala asi 4,4 miliónov kusov smartfónov.

BlackBerry Ghost

Populárny leaker Evan Blass, na sociálnej sieti Twitter známy ako @evleaks, vytiahol z rukáva čerstvé sústo v podobe pohľadu na nový smartfón BlackBerry. Nazýva ho Ghost, čiže duch, a má ísť o prémiový kus hardvéru s minimálnymi rámikmi.

blackberry ghost
© Evan Blass

Čo je ale na škodu, podľa predbežných informácií bude zariadenie dostupné výhradne na indickom trhu. Licenciu si totižto mal zaobstarať miestny operátor Optiemus. Zaľudnená India a jej obyvatelia bažia po nových technológiách a hlavne smartfónoch.

Recept na predajný úspech tak môže byť zaručený.