Úvod Novinky Aktuálne Očakávaná aktualizácia pre Samsung Galaxy S8 sa opäť šíri!

Očakávaná aktualizácia pre Samsung Galaxy S8 sa opäť šíri!

Snáď sa už nič nepokazí.

16
Samsung Galaxy S8. Foto: Digital Trends

Vyzerá to, že sa Samsungu podarilo vyriešiť problémy s aktualizáciou na novú verziu operačného systému Android 8.0 Oreo, na ktorú vlastníci vlajkového modelu Samsung Galaxy S8 úpenlivo čakajú. 

Pripomenieme, že Samsung Galaxy S8 začal u nás získavať OS Android 8.0 Oreo v prvom a druhom februárovom týždni. Krátko po spustení aktualizácie ju ale Samsung z neznámych dôvodov zastavil a dokonca odstránil firmvérové súbory z vlastných serverov.

Samsung zakrátko ozrejmil, že aktualizáciu zastavil z dôvodu neočakávaných reštartov aktualizovaných smartfónov Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+. Dotknutých zariadení nebolo veľa, no výrobca chcel, aby bol dopad čo najmenší.

 Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Samsung pripravil novú aktualizáciu na OS Android 8.0 Oreo, ktorá sa začala šíriť dnešným dňom. Prvé hlásenia o úspešnom OTA doručení prichádzajú z Nemecka.

Aktualizácia je poriadne objemná, preto počítajte s tým, že budete potrebovať stabilné WiFi pripojenie, dostatočne nabitú batériu a niekoľko minút voľného času, ktorý inštalácia zaberie.

Oznámenie o dostupnosti aktualizácie sa objaví automaticky, no skontrolovať si ju môžete aj priamo v nastaveniach smartfónu.