Úvod Operátori 4ka Je to tu! 4ka oddnes oficiálne spustila dáta cez 3G sieť Orangeu

Je to tu! 4ka oddnes oficiálne spustila dáta cez 3G sieť Orangeu

Obrovská novinka od 4ky prichádza po niekoľkých týždňoch príprav.

7
4ka

Najmladší slovenský operátor, 4ka, oddnes spúšťa nasadenie národného roamingu cez 3G sieť Orangeu. Pre zákazníkov mladučkého operátora je to veľká zmena k lepšiemu. Dáta vám pôjdu na väčšine územia Slovenska, a to slušnou rýchlosťou (až do 42 Mbps).

„Veľmi intenzívne načúvame našim zákazníkom a boli to práve ich podnety, pre ktoré sme sa rozhodli vstúpiť do rokovania so spoločnosťou Orange Slovensko, aby sme Štvorkárom poskytli väčší komfort napríklad pri presunoch medzi mestami či v lokalitách, ktoré ešte nemáme pokryté našou 4G / LTE sieťou. Až 95% populácie Slovenska tak môže oddnes využívať rýchly internet so SIM kartou 4ky,“ hovorí výkonný riaditeľ SWAN Mobile Martin Mosný.

Zákazníci 4ky môžu od dnešného dňa okrem vlastnej 4G / LTE a 2G siete 4ky využívať aj národný roaming v sieťach 3G a 2G obchodného partnera. Využívanie služieb partnerskej siete spoločnosti Orange nepredstavuje pre zákazníkov 4ky zvýšené výdavky, pretože jednotková cena hlasových, SMS aj dátových služieb je rovnaká vo vlastnej sieti 4ky, aj v národnom roamingu. V prípade obľúbených nových paušálov TO. (TOTAL ONLINE) je okrem veľkého objemu dát dostupného vo vlastnej sieti 4ky k dispozícii vždy aj 1 GB dát v národnom roamingu v sieti obchodného partnera.

Reštartujte svoj telefón

„Odteraz môžu naši zákazníci využívať v národnom roamingu na celom Slovensku rádovo vyššiu rýchlosť, ako tomu bolo doteraz v 2G sieti. Teoretické maximum sťahovania dát v 3G sieti je 42 Mbps. Odporúčame našim zákazníkom reštartovať si svoj mobilný telefón, aby sa následne mohol korektne prihlásiť do siete obchodného partnera, pokiaľ bude táto dostupná,“ upresňuje technický riaditeľ SWAN Mobile Patrik Kollaroci.

„Od 1. februára zákazníkom 4ky používajúcim už niekoľko mesiacov našu 2G sieť, umožníme komunikáciu aj v našej 3G sieti. Vďaka tomu budú môcť využívať rýchle mobilné dáta takmer na celom území Slovenska, pretože 3G sieť je aktuálne dostupná až pre 95% populácie,“ hovorí Ivan Marták, riaditeľ úseku stratégie, právneho a regulačných vzťahov spoločnosti Orange Slovensko.

Do 4G pokrytia 4ky pribudli nové mestá

4ka naďalej pokračuje aj v budovaní vlastnej 4G / LTE siete. Najnovšie ju už môžu využívať aj obyvatelia Rajca, Medzeva, Novej Bane, Sliača, Cífera, Šoporne, Komjatíc, Polomky či Malinova. Operátor 4ka  sieť priebežne zahusťuje a dnes už plné pokrytie vlastnou sieťou hlási aj v Partizánskom, Trstenej, Kysuckom Novom Meste, Kolárove a Krompachoch.