Úvod Zariadenia Zlé správy: Na smartfón so snímačom odtlačkov v displeji si nemôžte dať...

Zlé správy: Na smartfón so snímačom odtlačkov v displeji si nemôžte dať ochranné sklo

Snímač v displeji má jednu veľkú nevýhodu.

4

Vivo nám na veľtrhu CES 2018 ukázal ich novinku, smartfón so vstavaným snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji. Riešenie od Synaptics je prvé, ktoré skutočne funguje a funguje dobre.

Spoločnosť však v čase uvedenia novej technológie nešpecifikovala názov zariadenia, ktoré bude novým snímačom disponovať. Teraz už vieme, že sa bude volať Vivo X20 Plus UD. Dnes sme sa dozvedeli, že zákazníci, ktorí majú o takýto telefón záujem by si mali dať pozor na jednu vec.

Ukázalo sa, že technológia vstavaného snímača odtlačkov priamo v displeji nespolupracuje s krycími sklami určitej hrúbky.

Len špeciálne sklá

Ide o zapeklitú situáciu, keďže poškriabanie displeja môže mať reálny vplyv na funkcionalitu snímača. Ak by ste chceli displej chrániť sklom, znefunkčníte ho úplne.

Vivo v balení ponúka krycie sklo, ktoré navrhol tak, aby všetko fungovalo tak, ako má. V krabičke je však len jedno, takže ak sa pri nanášaní pomýlite, máte smolu.

Vivo X20 Plus UD je dostupný na rezerváciu zatiaľ len pre čínsky trh. Spoločnosť predobjednávky spustí 29. januára a ostrý predaj už 1. februára. Cena novinky sa v Číne pohybuje na úrovni 455 €, no je nutné podotknúť, že neponúka úplne high-end špecifikácie.

Čo sa týka výrobcov predávajúcich svoje zariadenia aj u nás, na Slovensku, prvým smartfónom so snímačom v displeji by mal byť Galaxy Note 9. Ten väčšinou prichádza po veľtrhu IFA, ktorý sa každoročne koná koncom leta v Berlíne.