Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Box 4 oficiálne: Android TV a MIUI v jednom!

Xiaomi Mi Box 4 oficiálne: Android TV a MIUI v jednom!

Obľúbený čínsky výrobca predstavuje nový Android TV box.

0

Čínsky výrobca Xiaomi predstavil novú generáciu obľúbeného Mi Boxu. Mi Box 4 vytvorí z vašej televízie či monitoru inteligentné zariadenie s podporou Android TV. Tam to ale nekončí.

Mi Box 4 totiž dokáže komunikovať so všetkými vašimi Xiaomi zariadeniami. Pôjde o akýsi hub, ktorý sa dohodne či s telefónom, tabletom, tak aj s ďalším príslušenstvom. Na televízore budete vidieť informácie o príslušenstve, ktoré je súčasťou inteligentnej domácnosti (samozrejme len od Xiaomi) a niektoré budete dokonca vedieť ovládať.

Android TV je systém určený špecificky pre televízory, resp. veľké displeje, ktorý ti umožní inštalovať Android aplikácie, hry a v podstate všetko to, čo si vieš nainštalovať na smartfón.

Najväčším rozdielom medzi Mi Box 4Mi Boxom, ktorý sa predáva aj v Európe (medzinárodná verzia) je softvér, keďže hardvér je dokonca o niečo horší. Mi Box 4 totiž využíva procesor Amlogic S905L, ktorý nepodporuje hardvérové dekódovanie VP9. Medzinárodná verzia Mi Box využíva procesor Amlogic S905X-H, ktorá dekódovanie podporuje. Dostupná má byť aj verzia Mi Box 4c, ktorá neponúka Bluetooth. Namiesto toho v balení nájdete klasické diaľkové ovládanie.

 

Xiaomi Mi Box 4 a 4c sa začnú predávať už 1. februára (zatiaľ len v Číne) za 349, resp. 249 juanov, čo je v prepočte 44,44 €, resp. 31,70 €.