Úvod Výrobcovia Huawei HUAWEI: Z 0 % na 48 % telefón nabijete za 5 minút....

HUAWEI: Z 0 % na 48 % telefón nabijete za 5 minút. Máme novú technológiu!

0
rychle nabijanie
Ilustr. foto

Divízia Huawei Watt Lab pracuje na novej generácii technológie pre rýchle nabíjanie batérií, ktorá je v porovnaní s terajšou technológiou na míle lepšia. Predstavte si, že za päť minút nabíjania získate 48 percent z kapacity batérie. 

Samozrejme, dôležitú úlohu zohráva aj celková kapacita akumulátora. Huawei v čerstvom videu prezentuje nový typ batérie a technológiu extrémne rýchleho nabíjania. Autori hovoria o 10-násobne rýchlejšom nabíjaní, uspokojení náročných požiadaviek na výdrž, o technologickom prielome a širokom využití.

Výnimočná technológia nemá slúžiť iba pre nabíjanie smartfónov. Dlhú výdrž potrebujú prenosné počítače, iné mobilné zariadenia alebo moderné dopravné prostriedky.

Vo videu však stále vidíme komerčne nie príliš použiteľné riešenie. Batéria je vymeniteľná a nabíja sa vo väčšom externom adaptéri. Na samotnej batérii (3 000 mAh) si môžeme všimnúť väčší ako bežný počet konektorov.

Vymeniteľné batérie v smartfónoch ustupujú do hlbokého úzadia od roku 2015 a v súčasnosti existuje iba málo nových smartfónov, ktoré by ňou disponovali. Časť nového videa, ktoré technológiu popisuje, sa vám môže zdať povedomá.

Huawei tieto vysoké karty vytiahol už v roku 2015. Vtedy sa o novinke hovorilo ako o experimente či prototype, ktorý tak skoro nemal opustiť brány laboratórií. V súčasnosti sa však už hovorí o predstavení, čiže by sa mohla táto technológia objaviť napríklad na blížiacom sa podujatí MWC 2018.

Teda skôr dúfame, predbiehať zatiaľ nebudeme.