Úvod Aplikácie Spotify experimentuje: Testuje takúto extrémne zjednodušenú aplikáciu!

Spotify experimentuje: Testuje takúto extrémne zjednodušenú aplikáciu!

Spotify testuje či sa ľuďom budú páčiť chýbajúce funkcie.

1
spotify

Pod hlavičkou najpoužívanejšej hudobnej online služby vznikla nová aplikácia, s ktorou Spotify zatiaľ iba experimentuje. Dostupná jen len v Austrálii, a to iba pre užívateľov smartfónov s operačným systémom Android.

Nová aplikácia sa volá Stations by Spotify a môže mať niečo do seba. Aplikácia je extrémne jednoduchá a neobsahuje takmer žiadnu širšiu funkcionalitu. Umožní vám počúvať zoznamy skladieb, ktoré spoločnosť vytvorila a ktoré nájdete aj v bežnej rozšírenej appke.

Zabudnite na vyhľadávanie albumov alebo umelcov. Aplikácia vám zobrazí iba zoznamy skladieb označené konkrétnym žánrom. Ak chcete počúvať rock, vyberiete zoznam rockových skladieb a počúvate.

Jednotlivé skladby nemôžete preskakovať a do zoznamov nepridáte ani vlastné, resp. vami vybrané hudobné diela. Spotify disponuje kvantom dát, ktoré získava z hlavnej aplikácie.

stations by spotify
© Google Play

Spotify vie, čo ľudia počúvajú, kedy to počúvajú a ako to počúvajú. Na základne týchto údajov dokáže vytvoriť zoznamy skladieb takpovediac šité na mieru. Aplikácia Stations by Spotify je v Austrálii k dispozícii na stiahnutie zadarmo, no s podporovanou reklamou.

Aj keď sa jedná o experiment  s neistou budúcnosťou, aplikácia môže mať svoje čaro. Jedným ťuknutím spustíte obľúbený žáner alebo zoznam a počúvate. Takmer okamžite a bez potreby ďalšej alebo inej interakcie.

Takýto typ prehrávania sa hodí na párty, rôzne spoločenské udalosti alebo napr. do auta. Aplikácia určite nemá primárny status a môže ísť iba o akýsi doplnok k hlavnej aplikácii.