Úvod Výrobcovia Sony Žeby Sony konečne vybavil svoje vlajkové lode OLED displejmi? Vyzerá to tak!

Žeby Sony konečne vybavil svoje vlajkové lode OLED displejmi? Vyzerá to tak!

Sony hľadá odborníkov na OLED displeje. Čaká nás výrazne vylepšená vlajková loď?

1
Koncept vlajkovej lode Sony Xperia. Zdroj: Gadgets Arena

Ešte začiatkom minulého roka sa na internete objavili informácie o tom, že sa japonský výrobca chystá vo vlajkových lodiach pre rok 2018 využiť OLED panely. Teraz sa objavili ďalšie dôkazy o tom, že to bude pravda.

Výrobca totiž začal hľadať ľudí, ktorí dokážu integrovať OLED panely do mobilných zariadení. V ich pracovnej ponuke odzneli kľúčové slová ako „Display Engineer“ s „OLED experience“. Inými slovami, hľadajú ľudí, ktorí sa zaoberajú displejmi a sú fakt dobrí v OLED paneloch.

Spoločnosť pozíciu inzerovala ešte v novembri minulého roka, pričom hľadať má až do 28. februára. Výrobca na otázky novinárov odpovedal tak, aby sa vyhol predaniu akýchkoľvek konkrétnych informácií, čo nás vôbec neprekvapuje. Koniec koncov, konkurenčný boj je až príliš tvrdý na to, aby ste so svetom zdieľali takto citlivé informácie.

Zdroj: Xperia blog

Je možné, že počas veľtrhu MWC 2018, ktorý sa koná koncom februára uvidíme vlajkovú loď, ktorá bude spĺňať štandardy moderných smartfónov. Osobne by som veľmi rád videl Xperiu s bezrámikovým OLED displejom, no či sa aj dočkám nateraz ostáva otázne.

Jedno je však jasné. Redakcia AndroidPortal.sk na MWC 2018 bude, takže sa môžete tešiť na tie najčerstvejšie informácie priamo z prvej ruky.