Úvod Aplikácie Šéf Messengeru priznáva: Aplikácia Facebook Messenger je príliš preplnená!

Šéf Messengeru priznáva: Aplikácia Facebook Messenger je príliš preplnená!

5
Foto: Venture Beat

David Marcus je viceprezidentom v spoločnosti Facebook, v ktorej má na starosti produkty orientujúce sa na odosielanie správ a komunikáciu. David teda riadi Facebook Messenger, jednu z najpoužívanejších komunikačných platforiem na svete. 

David vo svojom najnovšom blogu priznal, že je aplikácia Facebook Messenger veľmi preplnená. Klasické textové správy sú iba minimom toho, čo v aplikácii v súčasnosti nájdeme.

David píše, že množstvom funkcií chceli Messenger oddeliť od konkurencie. Ich postupným zavádzaním sa stalo z aplikácie miesto, ktoré treba upratať. A udeje sa tak v tomto roku.

Viceprezident Facebooku hovorí o investícii do masívneho zjednodušenia a zefektívnenia aplikácie Messenger.

messenger
Na odstrel by sa toho našlo © Facebook

Dá sa ľahko predpokladať, že veľa funkcií vymizne. Ktoré ale predstavitelia spoločnosti považujú za odpad známe nie je. Aktuálne Facebook Messenger používa asi 1,3 miliardy ľudí, čiže sa zjednodušenie aplikácie dotkne doslova obrovskej základne užívateľov.

Klasická aplikácia bola až taká objemná, že Facebook pre rozvíjajúce sa trhy s nedostatočnou dátovou infraštruktúrou pripravil odľahčenú verziu aplikácie Messenger Lite.

Jednoduchá, rýchla a prehľadná appka okamžite zožala ovácie a Facebook ju postupne vypustil aj na ďalších trhoch, nielen na tých rozvíjajúcich sa. Messenger Lite je dostupný aj u nás a ak ste jeho čaro neobjavili, smelo inštalujte. Do obchodu Google Play vás presmeruje tento odkaz.

Určite budeme sledovať, ako sa masívne zjednodušenie Messenger aplikácie pretaví do praxe.