Úvod Výrobcovia Samsung Samsung očakáva rekordné zisky, možno najväčšie od založenia spoločnosti

Samsung očakáva rekordné zisky, možno najväčšie od založenia spoločnosti

0
Ilustračný obrázok

Zatiaľ predbežné finančné výsledky spoločnosti Samsung Electronics smerujú k výšinám. Posledný štvrťrok minulého roka bude zrejme rekordný. Kórejský gigant si môže pripísať vysoký medziročný rast.

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého (Q4 2016) roka môže prevádzkový zisk spoločnosti vzrásť o neskromných 63,8 percenta. Samsung očakáva, že za október, november a december roku 2017 získa 14,1 miliardy amerických dolárov.

Výnimočné tiež bolo predchádzajúce obdobie tretieho štvrťroka 2017. Za júl, august a september 2017 si Samsung pripísal zisk na úrovni 12,8 miliardy dolárov, ktorý bol mimochodom rekordný tiež.

galaxy Note8
Samsung Galaxy Note 8

Celkový ročný prevádzkový zisk spoločnosti môže dosiahnuť 46,9 miliardy dolárov, čiže 53,6 biliónov juhokórejských wonov (tržby 239,6 bilióna wonov).

Domáca mena výrobcu je v tomto prípade dôležitá, keďže Samsung vôbec po prvý krát od svojho založenia, rok 1969, pravdepodobne prekoná magickú hranicu 50 biliónov wonov.

Viac ako inokedy sa očakáva ohlásenie finančných výsledkov spoločnosti Apple. Udeje sa tak 1. februára. Aj Apple má totižto dosiahnuť rekordné zisky za 4. štvrťrok 2017. Rekordné čísla bude mať na svedomí iPhone X, na ktorom ale zarába aj Samsung.

iphone X
Apple iPhone X

Analytici odhadujú, že divízia Samsung Display v tomto roku dodá kalifornskému Apple 180 až 200 miliónov kusov OLED panelov pre iPhone X. Pokiaľ bude odhad presný, na účty Samsungu poputuje 19,8 až 22 miliárd dolárov.