Úvod Zariadenia Samsung sa zapáčil rôznym fidlikantom: Jeho telefóny kopírovali najviac!

Samsung sa zapáčil rôznym fidlikantom: Jeho telefóny kopírovali najviac!

Najviac klonov sa snaží napodobniť telefóny od Samsungu. Ako sú na tom ostatní výrobcovia?

0

Svet je plný smartfónov, ako aj výrobcov, ktorí ich vyrábajú. Máme pocit, že noví výrobcovia vznikajú snáď rovnako rýchlo, ako nové modely smartfónov veľkých výrobcov.

Pre tie najmenšie spoločnosti je najjednoduchšie rozobrať dobre sa predávajúci model a na základe jednotlivých súčiastok pripraviť svoj vlastný model. Nové dáta z AnTuTu prichádzajú s veľmi zaujímavými informáciami o tom, koľko klonov existuje a ktorý telefón je, povedzme, najviac klonovaný.

Čínski výrobcovia sú veľmi vynaliezaví a prekvapivo rýchli. Príkladom sú klony Galaxy S9 a S9+, ktoré sa začínajú predávať ešte predtým, ako sú vôbec predstavené samotné zariadenia. V roku 2017 bol Samsung firmou, ktorého zariadenia boli kopírované, resp. klonované najčastejšie.

Až 36,23 % všetkých klonov malo predlohu v Samsung zariadení

Dáta z AnTuTu naznačujú, že v roku 2017 bolo cez jeho platformu otestovaných približne 17 424 726 smartfónov, z ktorých až 2,64 % tvorili klony. Z celkového počtu klonov malo 36,23 % pripadať klonom založených na Samsung zariadení, 7,72 % zas klonom napodobujúcich Apple. Na treťom mieste sa s 4,75 % umiestnili klony Xiaomi zariadení.

Model, ktorý si za predlohu čínski výrobcovia brali najčastejšie je Galaxy S7 edge. Obsadil až prvé dve priečky. Za ním sa umiestnil Galaxy S7 a vyklápačka Samsung W2016. Až na piatom mieste skončil iPhone 7 Plus.